Cum poți preveni un atac de cord: Șapte simptome care apar cu o lună înainte

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 02:28
14998 citiri
Cum poți preveni un atac de cord: Șapte simptome care apar cu o lună înainte
Atacul de cord prezintă simptome înainte cu o lună FOTO: NZHerald

Trebuie spus de la început că bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. Un studiu recent efectuat de către oamenii de știință de la Universitatea Arkansas din Statele Unite, publicat în revista Circulation, a descoperit care sunt simptomele care pot apărea înaintea unui atac de cord.

Unele dintre acestea vor implica un atac de cord, despre care noi cercetări au descoperit că poate începe cu șapte simptome revelatoare care se obsevă cu aproximativ o lună înainte ca o persoană să sufere acest eveniment medical major, potrivit NZ Herald.

Publicat în revista medicală Circulation, cercetătorii de la Universitatea din Arkansas au descoperit că 95% dintre participanții la studiu au experimentat un set comun de simptome înainte de a avea un atac de cord.

O nouă boală descoperită de experți: Afectează unu din trei oameni

Cele 7 simptome descoperite de experți sunt următoarele: tulburări ale somnului, dificultăți de respirație, brațe sau picioare slabe/grele, indigestie, anxietate, pierderea poftei de mâncare și schimbări în procesele gândirii.

Patruzeci și opt la sută dintre participanți au susținut că suferă de tulburări de somn înainte de atacul de cord, în timp ce 42 la sută au observat dificultăți de respirație. Crize de indigestie au fost observate la 39% dintre persoanele evaluate în studiu și 35,5% au raportat simptome de anxietate.

Mai puțin de un sfert dintre cei care au luat parte la studiu au raportat brațe sau picioare slabe sau grele și puțin peste o cincime au constatat că aveau o pierdere a poftei de mâncare. Iar 23,9% dintre participanți au susținut că au experimentat o schimbare în gândirea lor.

Dr. Anushka Patchava, directorul medical adjunct al companiei Vitality din Marea Britanie, a vorbit despre simptomele pre-atac de cord și a remarcat, în general, că acestea indică probleme cu oxigenul în organism.

Ea a explicat că sentimentul de slăbiciune raportat la membrele unui pacient provine din circulația redusă, în timp ce orice greutate, durere sau senzație de constrângere în piept poate fi un indiciu că inima ta nu primește suficient sânge oxigenat.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

Medicul a adăugat: „Alte simptome ale bolilor cardiovasculare ar putea fi lipsa de aer, palpitațiile inimii (când cineva își poate simți bătăile inimii). Acest lucru poate duce la anxietate, transpirații fierbinți și amețeli și senzație de leșin, precum și oboseală.

Toate semnele că organismul nu primește suficient oxigen. În timp ce durerea în piept este cel mai frecvent simptom, pot apărea și alte simptome, cum ar fi dificultăți de respirație, senzație sau rău și dureri de spate sau de maxilar”, a spus expertul.

Îngustarea sau blocarea vaselor de sânge, de exemplu din cauza formării plăcii, o afecțiune numită ateroscleroză, poate contribui la creșterea tensiunii arteriale (hipertensiune arterială).

Vasele de sânge blocate pot duce apoi la un atac de cord sau un accident vascular cerebral dacă inima și creierul sunt lipsite de oxigen, boala coronariană fiind cauza principală a atacurilor de cord.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#atac cord simptome, #atac cord, #atac cord semne, #boli inima, #boli inima prevenire, #boli inima infarct, #prevenire boli inima , #stiri sanatate