Descoperire revoluționară pentru sănătate: Poate fi prevăzut un atac de cord printr-o metodă simplă

Marti, 14 Iunie 2022, ora 00:50
6232 citiri
Descoperire revoluționară pentru sănătate: Poate fi prevăzut un atac de cord printr-o metodă simplă
Atacul de cord poate fi prezis printr-o simplă testare oculară FOTO: News

Un important studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Edinburgh din Marea Britanie și prezentat la conferința anuală a Societății europene de genetică umană pe 13 iunie 2022, de la Viena, dezvăluie cum un simplu test ocular de rutină va putea prezice riscul unui atac de cord.

Combinarea informațiilor despre modelul vaselor de sânge din retină cu datele genetice poate permite predicția precisă a riscului unei persoane de apariție a bolii coronariene (CAD) și a rezultatului său potențial fatal, infarctul miocardic (IM), cunoscut sub numele de atac de cord, potrivit News Medical.

Descoperirea ar putea duce la un proces simplu de screening în care un risc de atac de cord ar putea fi calculat, atunci când un pacient este supus unui test ocular de rutină.

Oamenii de știință au decis, având în vedere că imagistica retiniană este o tehnică non-invazivă, să investigheze beneficiile pentru sănătate pe care le-am putea obține din aceste imagini.

Un psihiatru celebru susține existența unui tărâm dincolo de cel fizic: Mintea poate supraviețui morții trupului VIDEO

Experții au studiat modelele de ramificare a vascularizării retinei prin calcularea unei măsuri numită dimensiunea fractală (DF) din datele disponibile de la baza de date Biobank din Marea Britanie de la peste 500.000 de participanți.

”Am descoperit că un DF mai mic, modelele simplicate de ramificare a vaselor sunt legate de bolile coronariene și de atacul de cord”, a spus Ana Villaplana Velasco de la Universitatea Edinburgh, Marea Britanie.

Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO

Cercetătorii au dezvoltat apoi un model care a fost capabil să prognozeze predicția riscului de atac de cord, studiind participanții, care au experimentat un eveniment de infarct.

”Am descoperit nouă regiuni genetice care conduc modelele de ramificare vasculară retinei. Se știe că patru dintre aceste regiuni sunt implicate în genetica bolilor cardiovasculare. În special, am găsit că acestea sunt legate de severitatea și recuperarea infarctului miocardic”, a spus Villaplana Velasco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#atac cord, #infarct miocardic, #infarct, #boli inima prevenire, #boli cardiovasculare, #test ocular, #boli inima infarct , #descoperire