Sediul flotei ruse de la Marea Neagră, atacat cu dronă

Sambata, 20 August 2022, ora 12:46
3885 citiri
Sediul flotei ruse de la Marea Neagră, atacat cu dronă
Atac cu dronă la Sevastopol FOTO Twiiter

Sediul Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopol a fost vizat sâmbătă într-un atac cu dronă, fără să rănească pe cineva, al doilea atac de acest fel în mai puţin de o lună, anunţă guvernatorul acestui oraş din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, Mihail Razvojaiev, relatează AFP.

”Drona a fost doborâtă chiar deasupra (sediului) Statului major al Flotei. A căzut pe acoperiş şi a luat foc”, scrie într-o postare pe Telegram Mihail Razvojaiev.

Acest incident ”nu a cauzat pagube grave” şi nici răniţi, precizează el şi acuză forţele ucrainene de acest atac.

Acesta este al doilea atac cu dronă vizând sediul Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopolo în mai puţin de o lună.

La 31 iulie, o dronă a căzut în curtea Statului major al Flotei, a rănit cinci angajaţi şi a condus la anularea tuturor festivităţilor prevzăute atunci cu ocazia Zilei Flotei ruse.

Ucraina, acuzată de Rusia de acel atac, a dezminţit orice implicare şi a respins aceste acuzaţii drept o ”provocare”.

Acest nu atac are loc în contextul în care explozii şi atacuri care vizează infrastructuri militare ruse se multiplică în Crimeea.

Joi seara, forţe ruse au doborât o dronă, în apropierea unui aerodrom militar de la Sevastopol.

Marţi, explozii au avut loc la o bază militară şi la un depozit de muniţie în Crimeea, pe care Rusia le-a denunţat drept un act de ”sabotaj”.

La începutul lui august, explozii ale unor muniţii destinate aviaţiei militare, în apropiere de aerodromul militar Saki, în Crimeea, s-au soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi.

Sistemul de apărare antiaeriană a fost activat sâmbătă la Ievpatoria, în vestul Crimeei, potrivit guvernatorului peninsulei, Aleksei Axionov.

Acest incident ”nu a cauzat nici pagube şi nici răniţi”, dă el asigurări într-o postare pe Telegram.

În primele zile ale ofensivei în Ucraina, Rusia a cucerit o parte a sudului acestei ţări - regiunea Herson, situată lângă Crimeea anexată în 2014.

În ultimele săptămâni, forţe ucrainene au trecut la o ofensivă în sudul Ucrainei, cu scopul de a recuceri aceste teritorii şi au înregistrat unele succese.

Citește și:
„Au decis să-l omoare pe Putin”. Un jurnalist rus explică de ce eliberarea Crimeii este susținută de americani
„Au decis să-l omoare pe Putin”. Un jurnalist rus explică de ce eliberarea Crimeii este susținută de americani
Zvonurile că Statele Unite vor împiedica eliberarea Crimeii, pentru a nu provoca Kremlinul să folosească arme nucleare, sunt false. Invadarea peninsulei de către ucraineni este pe deplin în...
Primele fotografii din satelit ale bazei aeriene rusești din Saratov, atacată cu drone. Moscova acuză direct Kievul de sabotaj FOTO
Primele fotografii din satelit ale bazei aeriene rusești din Saratov, atacată cu drone. Moscova acuză direct Kievul de sabotaj FOTO
Fotografii detaliate ale unui grup de bombardiere rusești de la baza aeriană Engels, surprinse cu doar câteva zile înainte de atac au fost publicate pe internet. Fotografiile din satelit...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
E foarte posibil să fie vorba despre acțiuni ale guerilei sau parti
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Dupa recunoasterea aeriana, urmeaza si "dansul sabiilor"