Atac masiv cu drone în vestul Rusiei. Moscova pretinde că a distrus patru ambarcațiuni ucrainene în Marea Neagră VIDEO

Miercuri, 30 August 2023, ora 07:37
6126 citiri
Atac masiv cu drone în vestul Rusiei. Moscova pretinde că a distrus patru ambarcațiuni ucrainene în Marea Neagră VIDEO
Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov FOTO Twitter

Rusia a fost vizată de dronele ucrainene, în atacuri care au distrus avioane militare şi au perturbat traficul aerian noaptea trecută. În același timp, rușii pretind că au distrus patru ambarcaţiuni ucrainene de atac rapid care transportau până la 50 de paraşutişti într-o operaţiune în Marea Neagră.

Atacuri ale avioanelor fără pilot ucrainene au fost raportate în regiunile Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov şi Riazan, precum şi în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, au declarat oficialii ruşi.

Ucraina şi-a intensificat războiul dronelor în ultimele luni, lovind deseori ţinte în adâncimea teritoriului rusesc, în paralel cu o ofensivă terestră care întâmpină o rezistenţă puternică pe liniile de front din sud şi est.

Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de graniţele cu Estonia şi Letonia, unde oficialii ruşi au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate.

Agenţia de ştiri TASS, care citează serviciile de urgenţă, a relatat că patru avioane de transport Il-76, pe care armata rusă s-a bazat mult timp, au fost avariate pe aerodromul militar. Două dintre avioane "au fost cuprinse de flăcări", a adăugat agenţia.

Imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe aplicaţia de mesagerie Telegram arată fumul care se ridică dintr-un incendiu mare, în timp ce se aud sirene şi o explozie. Alte postări pe canalele Telegram au arătat sisteme antiaeriene în acţiune în jurul oraşului, care se află la doar 32 km est de graniţa cu Estonia.

"Potrivit evaluărilor iniţiale, nu s-a întâmplat nimic grav, dar este greu de determinat acest lucru pe timp de noapte. Dacă totul este în ordine, aeroportul îşi va relua operaţiunile normale joi", a scris guvernatorul Mihail Vedernikov pe Telegram, adăugând că nu s-au înregistrat răniţi.

Pe de altă parte, oficiali militari şi din domeniul apărării din Rusia au declarat că trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii sudice Briansk, una deasupra regiunii centrale Orlov şi una deasupra regiunii Riazan, la sud de Moscova.

Spaţiul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp, a relatat TASS.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunţat că un avion al aviaţiei maritime a Flotei Mării Negre a distrus în Marea Neagră patru ambarcaţiuni militare rapide ucrainene, care aveau la bord până la 50 de persoane.

"La 30 august, în jurul orei 00:00, ora Moscovei, un avion de aviaţie navală al Flotei Mării Negre a distrus în apele Mării Negre patru ambarcaţiuni militare rapide cu grupuri de debarcare ale personalului forţelor pentru operaţiuni speciale ucrainene, în total până la 50 de persoane", a declarat ministerul, citat de TASS.

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării raportase distrugerea a două drone ucrainene de tip avion deasupra Mării Negre. Acestea încercau să atace obiective de pe teritoriul Federaţiei Ruse, potrivit Moscovei.

Atacurile cu drone au avut loc în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat un nou pachet de asistenţă militară pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, care a lansat o invazie la scară largă a vecinului său în februarie 2022. Pachetul include echipamente suplimentare de deminare, rachete pentru apărare aeriană, plus muniţie pentru artilerie şi arme de calibru mic, a precizat Blinken într-un comunicat.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Maia Sandu: „Ne desprindem definitiv de Rusia agresivă”
Maia Sandu: „Ne desprindem definitiv de Rusia agresivă”
Pledoarie puternică a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în favoarea urgentării ajutoarelor militare pentru Ucraina după întâlnirea pe care a avut-o, la Tirana, cu Volodimir...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#atac drone, #Rusia, #Vest, #ambarcatiuni, #scufundare, #Marea Neagra, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina