Site-ul Serviciului de informații bulgar, atacat de hackerii pro-ruși de la Killnet. Recent, Parlamentul de la Sofia a aprobat trimiterea de armament în Ucraina

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 16:20
1514 citiri
Site-ul Serviciului de informații bulgar, atacat de hackerii pro-ruși de la Killnet. Recent, Parlamentul de la Sofia a aprobat trimiterea de armament în Ucraina
Killnet a realizat numeroase atacuri împotriva ţărilor pe care le consideră dușmani ai Rusiei FOTO Pixabay

Guvernul bulgar a anunțat duminică, 6 noiembrie, că pagina de internet a Agenţiei de Informaţii a ţării a fost atacată şi blocată de grupul de piraţi informatici ruşi Killnet, transmite EFE.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev, a declarat că, imediat după miezul nopţii, s-au detectat atacuri de tip DDOS care au provocat o supraîncărcare a serverelor şi au făcut ca pagina să devină inaccesibilă.

Pagina de internet a început să funcţioneze normal după miezul nopţii.

Petar Kirkov, coordonator de securitate cibernetică al executivului bulgar, a acuzat de acest atac Killnet, un grup de hackeri care au revendicat responsabilitatea atacului pe reţeaua socială Telegram.

Acest grup rus a mai revendicat un atac similar în octombrie asupra paginii de internet a preşedinţiei, a Ministerului de Interne şi a mai multor bănci şi operatori de telefonie mobilă din Bulgaria.

Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina împotriva ţărilor pe care le consideră duşmănoase cu Rusia.

Ministrul de interne bulgar, Ivan Demerdjiev, a declarat la postul public de radio BNR că atacul nu a avut repercusiuni asupra securităţii ţării şi că pagina web în cauză nu conţine informaţii confidenţiale.

Atacul hackerilor ar putea avea legătură cu decizia recentă a Parlamentului Bulgar, care a adoptat o rezoluție controversată care prevede trimiterea de armament în Ucraina.

#atac hackeri, #Killnet, #serviciu informatii, #Bulgaria , #Bulgaria