Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 06:59
9702 citiri
Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă
Mai multi militari au fost răniți după atacurilșe Hezbollah FOTO Reteaua X

Hezbollahul libanez a declarat miercuri că a lansat rachete şi drone asupra unei instalaţii militare din nordul Israelului, un incident despre care armata israeliană (IDF) a anunţat că s-a soldat cu rănirea a 14 soldaţi şi a patru civili israelieni, potrivit Reuters şi The Times of Israel.

Armata a declarat că şase dintre soldaţi sunt în stare gravă.

IDF a precizat că a "lovit sursele de foc" după ce a identificat mai multe lansări de rachete antitanc şi drone din Liban spre satul beduin Arab al-Aramshe. Site-ul israelian de ştiri Ynet a precizat că soldaţii se aflau într-un centru comunitar din sat.

Ulterior, mass-media din Liban a relatat despre un atac aerian israelian în nord-estul Libanului, în zona Baalbek, potrivit The Times of Israel. O lovitură a fost raportată în apropierea oraşului Iaat, iar imagini postate pe reţelele sociale arătau fumul care se ridica de la un loc vizat de atac. Baalbek, o zonă identificată în trecut ca fiind un bastion al Hezbollah, se află la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Israelul.

Marţi, lovituri israeliene în sudul Libanului au ucis trei persoane, inclusiv un comandant de teren al Hezbollah, au declarat surse de securitate libaneze.Forţele israeliene şi gruparea armată libaneză Hezbollah au schimburi de tiruri aproape zilnic, de peste şase luni, în paralel cu războiul din Gaza, în cele mai grave ostilităţi de când au purtat un război major în 2006. Luptele au alimentat îngrijorarea cu privire la riscul unei noi escaladări. Aceste îngrijorări au crescut în urma atacului de represalii al Iranului asupra Israelului, cu sute de drone, rachete de croazieră şi rachete balistice lansate sâmbătă seara, la care oficialii israelieni au promis că vor răspunde.

Cel puţin 370 de libanezi, dintre care peste 240 de luptători Hezbollah şi 68 de civili, au fost ucişi în lupte de la reluarea ostilităţilor dintre Hezbollah şi Israel, potrivit unui bilanţ al Reuters. Optsprezece israelieni, inclusiv soldaţi şi civili, au fost ucişi.

Quarterly Report - Editia 4

Hezbollah promite ”surprize” Israelului, după ce Netanyahu a amenințat gruparea pro-iraniană
Hezbollah promite ”surprize” Israelului, după ce Netanyahu a amenințat gruparea pro-iraniană
Liderul puternicului Hezbollah libanez, Hassan Nasrallah, a promis vineri, 24 mai, ”surprize” Israelului, al cărui prim-ministru Benjamin Netanyahu afirmase anterior că are ”planuri...
Atac cu grenadă în Franța. Două persoane au fost grav rănite în urma atentatului VIDEO
Atac cu grenadă în Franța. Două persoane au fost grav rănite în urma atentatului VIDEO
Atac cu grenadă, joi seară, 23 mai, la Aubervilliers, în Seine-Saint-Denis, două persoane fiind grav rănite, au anunțat vineri surse din poliţie pentru AFP. O anchetă a fost imediat...
#atac Israel Iran, #Hezbollah, #Militari, #civili, #raniti , #Razboi Gaza