O rachetă lansată înspre Gara Kramatorsk a fost inscripționată cu sintagma „Pentru copii” VIDEO

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 16:45
3908 citiri
O rachetă lansată înspre Gara Kramatorsk a fost inscripționată cu sintagma „Pentru copii” VIDEO
Pe o bucată dintr-o rachetă care a lovit gara din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei scria „pentru copii” FOTO Facebook/ NORTH STAR

Gara Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, a fost vineri, 8 aprilie, ţinta unui atac al armatei ruse, 30 de oameni fiind ucişi, printre care și copii, iar aproximativ 100 fiind răniţi.

Pe una dintre rachetele trimise înspre gara din orașul Kramatorsk din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, scria în rusă "За детей", care înseamnă „pentru copii”.

Oficialii ucraineni susţin că atacul asupra Gării din Kramatorsk s-a soldat cu cel puţin 39 de morţi, inclusiv 4 copii. Staţia era folosită pentru evacuarea civililor din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde luptele s-au intensificat în ultimele zile.

În schimb, Rusia a acuzat forţele armate ucrainene că ei au bombardat în mod voit Gara din Kramatorsk.

”Scopul atacului orchestrat de către regimul de la Kiev asupra Gării din Kramatorsk era să împiedice plecarea populaţiei din oraş, pentru a o putea folosi ca scut uman”, acuză Ministerul rus al Apărării.

Racheta a fost lansată din localitatea Dobropillea, menţionează ministerul rus.

„Un alt unghi al rachetei Tochka-U folosită în atacul din gară, cu cuvintele „Pentru copiii” scrise pe lateral. Acestea sunt rachete ghidate, este greu de înțeles că acesta nu a fost un atac deliberat asupra unui loc de evacuare cunoscut”, scrie cineva pe Twitter.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat vineri, 8 aprilie, pe rețelele sociale, după ce două rachete rusești au lovit gara din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

„Ocupanții au lovit gara din Kramatorsk, unde mii de ucraineni pașnici așteptau să fie evacuați... Aproximativ 30 de persoane au murit, aproximativ 100 de persoane au fost rănite. Poliția și salvatorii sunt deja la fața locului. Ruși nu abandonează metodele lor inumane. Neavând puterea și curajul de a ne înfrunta pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a transmis Zelenski.

Două rachete rusești au lovit vineri, 8 aprilie, o gară din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Gara era folosită pentru evacuarea civililor.

Cel puțin 30 de morți au fost raportați într-un atac cu rachetă raportat la gara din Kramatorsk, scrie presa din Ucraina pe Twitter.

În urma atacurilor cu rachete asupra gării Kramatorsk, conform datelor preliminare, peste 30 de oameni au fost uciși și peste 100 au fost răniți, a declarat șeful Căilor Ferate din Ucraina, Alexander Kamyshyn, potrivit NEXTA.

”Fascişti ruşi au lovit gara Kramatorsk într-un atac cu rachete (de tip) Iskander”, acuză pe Telegram Kirilenko.

”Poliţia şi salvatori rapotrează zeci de morţişi răniţi”, anunţă el.

Mii de oameni se aflau în gară la momentului atacului cu rachetă, în vederea evacuării din regiunea Doneţk către regiuni mai sigure din Ucraina, precizează Kirilenko.

”Raşiştii (fascişti ruşi) ştiau bine unde să lovească şi ce voiau. Ei vor să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici posibil. Ei vor să distrugă orice este ucrainean”, denunţă el.

Kramatorsk a fost una dintre primele ţinte ale armatei ruse la lansarea invaziei Ucrainei, la 24 februarie.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1512419759626850308?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1512419759626850308%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2Fliveupdate%2F18hnzysb1elcs%2FLiveUpdate_2b58afc4-b73f-11ec-b2b9-7aa158ea2367%2F0

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#atac rachete Ucraina, #rachete Rusia, #Gara, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina