Scenariu nebunesc anunțat de un aliat al lui Putin: Rusia ar putea ataca o țară occidentală care importă mult petrol

Marti, 28 Iunie 2022, ora 00:08
12014 citiri
Scenariu nebunesc anunțat de un aliat al lui Putin: Rusia ar putea ataca o țară occidentală care importă mult petrol

Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al Districtului militar sudic al Rusiei și aliat al lui Vladimir Putin, a făcut declarații explozive la o emisiune a canalului de televiziune Rusia-1. Actualul politician din Duma de Stat a afirmat că Moscova ar putea bombarda Țările de Jos, în special porturile din această țară occidentală care importă foarte mult petrol, vital pentru multe state.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, Guruliov a declarat că aprovizionarea cu petrol a Europei ar putea deveni o țintă pentru Putin, potrivit Yahoo News.

Comerțul cu petrol din toată lumea a fost bulversat complet de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Sancțiunile occidentale au lovit puternic economia rusă, iar noile măsuri anunțate de Grupul G7, inclusiv o plafonare a prețului petrolului rusesc, urmăresc să priveze și mai mult Moscova de veniturile sale atât de necesare pentru a continua războiul din Ucraina.

Verdict dramatic al unui fost comandant NATO: Nu va fi niciodată pace în Europa, cu o singură excepție

Trebuie menționat faptul că aproximativ 40% din țițeiul necesar Europei este importat și procesat în Țările de Jos, iar portul Rotterdam primește din importuri între 95 și 100 de milioane de tone de petrol, pentru a fi rafinat.

Petrolierele sunt principala sursă de transport maritim și ele sunt descărcate la terminalele din Europoort și Maasvlakte.

Guruliov a spus că Europa ar fi ”nebună” să creadă că este ”invincibilă”, vorbind despre un scenariu nebunesc pe care l-ar lua în considerarea Rusia. ”Când mă uitam la punctele vulnerabile ale Europei sau la obiectivele de importanță critică, din punct de vedere militar, pot să vă spun următoarele: nu mai puțin de 40% din țițeiul din Europa este importat și procesat de Țările de Jos, prin zonele sale de coastă”.

Lovitură în preajma lui Putin: Colonelul care purta codurile nucleare a fost găsit împușcat

El a declarat că porturile din Țările de Jos ar putea fi o țintă pentru Rusia, care ar fractura întregul lanț de aprovizionare cu petrol al Europei. ”Europa nu numai că va îngheța (dacă Moscova bombardează porturile din Țările de Jos), dar se va prăbuși”, a spus fostul comandant militar rus.

Fără îndoială, dacă Rusia s-ar angaja într-o astfel de lovitură, atunci vor exista represalii din partea NATO împotriva Moscovei, în temeiul articolului 5 din statutul alianței.

Citeste si:
Mașina de război a lui Putin se clatină: Cum a paralizat industria Rusiei
Mașina de război a lui Putin se clatină: Cum a paralizat industria Rusiei
După mai bine de 160 de zile de la începutul invaziei lui Putin din Ucraina, sancțiunile economice impuse de Occident împotriva Moscovei paralizează industria Rusiei, inclusiv marii...
Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
De la lansarea invaziei neprovocate și nejustificate ordonate de Putin în Ucraina au trecut peste 160 de zile, iar armata rusă nu a reușit să obțină superioritatea aeriană pe câmpul de...