Val de atacuri aeriene rusești, respinse de Ucraina. "Apărarea antiaeriană a distrus tot ceea ce se îndrepta spre oraş, încă departe de periferie"

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 10:16
2570 citiri
Val de atacuri aeriene rusești, respinse de Ucraina. "Apărarea antiaeriană a distrus tot ceea ce se îndrepta spre oraş, încă departe de periferie"
Atac în regiunea Dnipropetrovsk FOTO/ Twitter Nexta

Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică un val de atacuri aeriene împotriva Ucrainei, au declarat responsabili militari ucraineni, indicând că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate rachetele şi dronele care se apropiau de Kiev, potrivit Reuters.

"Conform informaţiilor preliminare, nicio ţintă aeriană nu a atins capitala", a declarat duminică Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Apărarea antiaeriană a distrus tot ceea ce se îndrepta spre oraş, încă departe de periferie", a indicat el.

Reuters nu a putut să verifice toate aceste informaţii în mod independent.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra Kievului luna trecută, în principal pe timp de noapte, înainte de mult aşteptata contraofensivă ucraineană pentru recucerirea teritoriului ocupat, în ceea ce oficialii ucraineni spun că este o încercare de a provoca suferinţă psihologică în rândul civililor.

Martori au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii în regiunea Kievului, dar nu şi în oraş, în urma a ceea ce părea a fi activitatea sistemelor de apărare antiaeriană, care loveau ţinte.

Încă o noapte de teroare din partea invadatorilor ruşi, titrează duminică dimineaţă agenţia de presă Unian. Sirenele au început să sune în jurul orei 01:30 în regiunile de est şi de sud, după care alarma s-a extins treptat în toate regiunile ucrainene, inclusiv la Kiev.

Întreaga Ucraină a fost în alertă de raid aerian timp de aproape trei ore.

Forţele aeriene ucrainene au indicat că au reuşit să distrugă patru rachete de croazieră şi trei drone kamikaze. Au fost vizate obiective ale infrastructurii critice, potrivit acestora, a relatat postul de televiziune local Kanal 24.

Între 01:00 şi 04:00 (ora locală), potrivit postului de televiziune citat, inamicul a lansat cinci drone kamikaze dinspre regiunea rusă Briansk. În acelaşi interval de timp, şase rachete de croazieră Kh-101 şi Kh-555 au fost lansate asupra Ucrainei de şase bombardiere strategice Tu-95MS din zona Mării Caspice.

O parte din ţintele inamicului au fost doborâte de forţele Comandamentulului aerian Est: două rachete de croazieră şi o dronă 'Shahed', conform Kanal24.

Informaţii neverificate care au circulat pe reţele de social media indicau explozii la Krivîi Rih (Krivoi Rog), în sudul Ucrainei, în apropiere de oraşul Kropivniţki (centru) şi în regiunea Sumî (nord-est).

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea, potrivit Reuters.

"Geamurile mai multor imobile s-au spart într-o zonă rezidenţială" în urma incidentului de noaptea trecută, a declarat Oleg Kriucikov, un consilier al administraţiei numite în Crimeea de Moscova, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Toate serviciile funcţionează", a spus el, adăugând că mai multe informaţii vor fi date publicităţii în cursul dimineţii.

Rusia dispune de o bază aeriană la Djankoi. Responsabili ucraineni afirmă că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit de mult timp cea mai mare baza militară a Moscovei în Crimeea ocupată, potrivit Reuters.

Eveniment Quarterly Report

Cum au căzut forțele lui Putin din Crimeea în „capcana pentru crabi“
Cum au căzut forțele lui Putin din Crimeea în „capcana pentru crabi“
Atacul asupra cartierului general al Flotei Mării Negre a Federației Ruse din Sevastopol a fost o operațiune specială numită „Capcană pentru crabi”, au informat Forțele pentru...
Kirilo Budanov: "Intensificarea loviturilor asupra Crimeei indică cursul ulterior al contraofensivei Ucrainei"
Kirilo Budanov: "Intensificarea loviturilor asupra Crimeei indică cursul ulterior al contraofensivei Ucrainei"
Evenimentele care au loc în Crimeea, ocupată temporar de Rusia, indică indirect cursul ulterioar al contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, susține șeful Direcției Principale de...
#atac Rusia, #atac, #Ucraina, #kiev, #rachete , #Razboi Ucraina