Mesajul pe care Ucraina îl transmite lumii prin atacul asupra portului Sevastopol. Arma complet nouă integrată perfect în luptă

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 10:00
22241 citiri
Mesajul pe care Ucraina îl transmite lumii prin atacul asupra portului Sevastopol. Arma complet nouă integrată perfect în luptă
Dronele marine folosite în atacul asupra navelor rusești din Sevastopol fuseseră descoperite încă din septembrie FOTO WarZone

Generalul australian Mick Ryan a realizat o analiză a implicațiilor atacului cu drone marine lansat de Ucraina asupra flotei militare ruse din portul Sevastopol.

"Ucraina continuă să se concentreze asupra țintelor militare în aceste lovituri operaționale și strategice. Prin atacul de la Sevastopol, Ucraina degradează capacitatea rușilor de a lansa rachete cu rază lungă de acțiune de pe mare.

Ucraina transmite, de asemenea, un mesaj clar Rusiei, precum și susținătorilor țării din Vest: acela că luptă împotriva armatei ruse și NU a poporului rus. Acesta este un mesaj strategic important.

Acest atac arată din nou cât de adaptabili sunt ucrainenii. Au dezvoltat rapid o nouă capacitate de ofensivă maritimă, adăugându-se la arsenalul lor în creștere de arme cu rază lungă.

Important: Ucraina a integrat această nouă armă în conceptele operaționale și strategice de atac. Este bine să ai o armă nouă; a fi capabil s-o integrezi inteligent în conceptele de atac reprezintă punctul culminant al eficienței militare.

Ucraina este serioasă în legătură cu recuperarea Crimeii. Președintele Zelenski a vorbit despre obiectiv de mai multe ori în trecut. Aceste lovituri corodează încet capacitatea militară rusă în Crimeea și obligă Rusia să-și reorganizeze prioritățile de desfășurare a forțelor armate.

Încă o dată, rușii arată că nu-și iau adversarul în serios. Ucrainenii au atacat anterior Sevastopol cu o dronă, precum și alte ținte din Crimeea.

În același timp, rușii știau că Ucraina a dezvoltat această capacitate - dronele marine. Au apărut informații și imagini în presă, informații libere. Unde credeau rușii că le vor folosi?

Prin urmare, incapacitatea Rusiei de a se adapta rapid la astfel de amenințări evidente este încă o indicație a profesionalismului lor neglijent și a incapacității de a realiza că se luptă cu o armată ucraineană care este o instituție militară de clasă mondială", arată Ryan într-o analiză publicată pe Twitter.

Atacul cu drone al Ucrainei din 29 octombrie a vizat, printre altele, fregata Amiral Makarov (video sus), noua navă amiral a armatei ruse după ce Ucraina a scufundat Moscova în Marea Neagră. Informații transmise de partea rusă spun că fregata Amiral Makarov a fost avariată în urma atacului.

De asemenea, mai multe vase au fost lovite, iar o navă rapidă pentru transportul soldaților și a echipamentului militar ar fi fost scufundată. Între 4 și 7 oameni au murit, iar 15-20 au fost răniți, mai arată rapoartele de la fața locului. Reparația navei amiral va dura cel puțin 2-3 săptămâni.

O analiză făcută de experții militari indică faptul că Rusia, cel mai probabil, va accelera acum programele sale militare și va forța intrarea în război a unor arme similare. În același timp, ar putea cumpăra de la Iran drone kamikaze similare.

Eveniment Quarterly Report

USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
#atac sevastopol, #drone marine, #flota rusa Marea Neagra, #mick ryan , #invazie ucraina