UPDATE Atac într-un centru comercial din Sydney. Printre persoanele înjunghiate se află și un bebeluș. Agresorul a fost împușcat VIDEO

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 10:17
3881 citiri
UPDATE Atac într-un centru comercial din Sydney. Printre persoanele înjunghiate se află și un bebeluș. Agresorul a fost împușcat VIDEO
Atacatorul a fost surprins în mai multe filmari FOTO Reteaua X

UPDATE "Mai multe persoane" au fost înjunghiate într-un centru comercial din Sydney, în cartierul Bondi, cel puţin cinci dintre ele fiind ucise, a anunţat sâmbătă poliţia australiană. Alte opt persoane au fost spitalizate cu răni, printre care un bebeluş de nouă luni, a precizat aceasta, confirmând totodată că l-a împuşcat pe agresor, un bărbat înarmat cu un cuţit, relatează AFP.

Poliţia australiană a declarat că nu are "nicio informaţie în acest moment" cu privire la profilul agresorului sau la motivul exact al atacului, adăugând că ancheta continuă.

Atacul a avut loc în cursul după-amiezii (ora locală) în centrul comercial Westfield Bondi Junction, situat în emblematicul cartier Bondi, nu departe de plaja cu acelaşi nume.

În videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare se văd numeroase ambulanţe şi maşini de poliţie, precum şi mulţimi de oameni în jurul centrul comercial, în timp ce paramedicii tratează pacienţi la faţa locului. Imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul centrului, difuzate de presa australiană, arată, de asemenea, un bărbat cu un cuţit de mari dimensiuni intrând în fugă în centrul comercial, oameni care fug, iar alţii sunt răniţi la pământ.

Martorii care au scăpat din centru au declarat că a fost panică în momentul atacului. Mai multe persoane s-au refugiat într-un supermarket, unde au rămas aproximativ o oră.

"Am fost informat despre evenimentele devastatoare din Bondi Junction. În mod tragic, au fost raportate numeroase victime", a reacţionat premierul australian Anthony Albanese pe X. El a adăugat că "primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectaţi şi către cei dragi lor".

UPDATE - Un bărbat a fost împuşcat şi mai multe persoane, inclusiv un bebeluş de nouă luni, ar fi fost înjunghiate într-un incident care a stârnit panică într-un mall din Sydney, relatează BBC.

Mulţimile de oameni au putut fi văzute fugind din centrul comercial Westfield, unde presa locală spune că patru persoane au murit.

Poliţia a declarat un „incident critic” în urma împuşcării unui bărbat cu puţin înainte de ora locală 16:00 (09:00, ora României), după ce au fost raportat un atac cu cuţitul.

Incidentul este în curs de desfăşurare, iar oamenii sunt îndemnaţi să evite zona.

Imaginile video au arătat zeci de vehicule de poliţie şi ambulanţă la faţa locului, iar imaginile de pe reţelele sociale par să arate mai multe victime, precum şi un bărbat care are un cuţit mare.

Ambulanţa din New South Wales a declarat pentru agenţia de presă AFP că un bărbat, despre care se crede că ar fi atacatorul, a fost împuşcat mortal de poliţie.

Un martor ocular a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că a văzut pe cineva întins la pământ, răni. "Apoi am văzut toţi aceşti oameni alergând spre noi şi apoi am auzit o împuşcătură, iar soţul meu ne-a târât în magazinul Adairs, am prins-o pe doamna de acolo încercând să încuie uşile, nu a putut să încuie uşa din faţă, aşa că am intrat în birou, pe care l-am încuiat, iar apoi am rămas acolo până când a venit poliţia să ne ia", a relatat martora.

O altă persoană a spus că a văzut o femeie întinsă pe podea, adăugând: "A fost o nebunie, nu mă aşteptam la aşa ceva."

STIREA INIȚIALĂ:

Sute de persoane au fost evacuate sâmbătă dintr-un centru comercial din Sydney după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează site-ul de ştiri news.com.au, preluat de Reuters.

O operaţiune a poliţiei este în curs la un mall aglomerat din apropiere de plaja Bondi după un atac cu armă albă de sâmbătă după-amiază, potrivit site-ului de ştiri.

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împuşcături. Unul dintre martori a spus că a văzut o femeie care zăcea la pământ înainte de a fugi să se adăpostească într-un magazin de bijuterii.

Poliţia din statul New South Wales a anunţat că o operaţiune este în curs şi a menţionat că serviciile de urgenţă au fost chemate la faţa locului după ce au fost anunţate mai multe înjunghieri. De asemenea, a recomandat populaţiei să evite zona.

În mai multe postări pe social media pot fi văzute mulţimi de oameni părăsind în grabă mall-ul şi maşini de poliţie şi ambulanţe îndreptându-se în viteză spre locul incidentului.

Quarterly Report - Editia 4

Atac cu cuțitul la metrou. Trei persoane au fost rănite
Atac cu cuțitul la metrou. Trei persoane au fost rănite
Trei persoane au fost rănite, duminică, 26 mai, într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, informează autoritățile, potrivit presei internaționale. Agresorul a fost...
Ucrainenii au lansat un atac fără precedent asupra Crimeei. Rachetele Kievului au lovit în șapte localități din peninsulă VIDEO
Ucrainenii au lansat un atac fără precedent asupra Crimeei. Rachetele Kievului au lovit în șapte localități din peninsulă VIDEO
În noaptea de 23 mai, Forțele Armate ucrainene au lansat o serie de lovituri de precizie în Crimeea, lovind ținte în Ialta, Simferopol, Evpatoria, Saki, Sevastopol, Dzhankoy și Alușta. Un...
#atac, #Sydney, #centru comercial, #persoane injunghiate, #oameni evacuati , #atac