Siria: Baze militare americane atacate cu rachete. Peste 20 de obuze au fost trase în zona unui zăcământ de petrol

Sambata, 25 Martie 2023, ora 08:19
3446 citiri
Siria: Baze militare americane atacate cu rachete. Peste 20 de obuze au fost trase în zona unui zăcământ de petrol
În regiune există o prezență a unor grupări teroriste paramilitare pro-iraniene FOTO Twitter

Bazele militare americane din imediata vecinătate a zăcământului de petrol și gaze protejat de armată „Konoko”, din nordul Siriei, au fost atacate cu rachete. Incidentul este raportat de canalul de televiziune Al Mayadeen.

Bombardamentul a fost confirmat oficial. Se știe că aproximativ douăzeci de rachete au fost trase într-o instalație militară. Surse spun că lovitura a fost efectuată cu ajutorul artileriei din armata siriană. UAV-uri iraniene au fost folosite în atac.

Se știe că în regiune există o prezență a unor grupări teroriste paramilitare pro-iraniene. Ca răspuns, elicopterele americane au lovit pozițiile teroriștilor în zona Al-Mayadeen.

Comentând incidentul, președintele SUA a menționat că este departe de a intenționa să intre într-o confruntare militară cu Iranul, permițând în același timp o opțiune militară care ar putea avea ca scop protejarea personalului militar american.

Pentagonul a declarat că avioanele americane F-15 au atacat joi două facilităţi folosite de grupurile afiliate Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) din Iran.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizează războiul din Siria, a declarat că atacurile americane au ucis opt luptători pro-iranieni. Reuters nu a putut confirma în mod independent bilanţul.

Presupuse tiruri de rachete americane au vizat vineri noi zone din estul Siriei, potrivit a două surse locale, fără a produce victime. Forţele pro-iraniene din Siria au transmis într-o declaraţie online vineri seara că au un „braţ lung” pentru a răspunde la noi atacuri americane asupra poziţiilor lor.

Presa TV de stat a Iranului a declarat că niciun iranian nu a fost ucis şi a citat surse locale care spun că ţinta nu era un post militar aliniat cu Iranul, ci că au fost lovite un centru de dezvoltare rurală şi un centru pentru cereale din apropierea unui aeroport militar.

Atacurile americane au fost un răspuns la un atac cu dronă de joi asupra unei baze de lângă Hasakah, în nord-estul Siriei, operată de o coaliţie condusă de SUA care luptă împotriva Statului Islamic.

Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei, avertizează analiștii militari americani
Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei, avertizează analiștii militari americani
Forțele ruse și-ar putea schimba obiectivul în următoarele săptămâni pentru a viza infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
#atac, #baze militare sua, #Siria, #rachete , #Siria