Hezbollah amenință Israelul, după atacul în care au fost uciși mai mulţi oficiali ai Gardienilor Revoluţiei. Urmează "răzbunarea"

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 07:46
2185 citiri
Hezbollah amenință Israelul, după atacul în care au fost uciși mai mulţi oficiali ai Gardienilor Revoluţiei. Urmează "răzbunarea"
Drapelul Israelului a fost ars in stradă de un grup de protestatari palestinieni, după atacul din Damas FOTO X

Hezbollah-ul libanez, susţinut de Iran, a avertizat marţi, 2 aprilie, că Israelul va fi pedepsit după ce mai mulţi oficiali ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi într-un atac asupra unei anexe a ambasadei Iranului din capitala Siriei, Damasc, transmite AFP.

"Această crimă nu va trece fără ca inamicul să fie pedepsit", a spus grupul într-un comunicat, invocând o "răzbunarea" care va urma.

Acest raid atribuit Israelului a vizat luni secţia consulară a ambasadei Iranului la Damasc, ucigând 11 persoane, dintre care şapte membri din rândul Gardienilor Revoluţiei, într-un context regional tensionat, pe fundalul războiului din Fâşia Gaza.

Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat că şapte dintre membrii săi, dintre care doi comandanţi, au fost ucişi în raidul atribuit Israelului. Este vorba de doi ofiţeri superiori ai Forţei Quds, Mohammad Reza Zahedi şi Mohammad Hadi Haji Rahimi.

"Numărul morţilor din atacurile israeliene asupra anexei ambasadei Iranului se ridică la 11 morţi: opt iranieni, doi sirieni şi un libanez, toţi luptători, niciun civil", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o reţea importantă în Siria.

Teheranul a promis să riposteze după acest atac fără precedent asupra unei clădiri diplomatice iraniene din Siria, unde Iranul şi aliaţii săi susţin puterea preşedintelui Bashar al-Assad.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat că şapte dintre membrii săi, dintre care doi comandanţi, au fost ucişi în acest raid.

Întrebat luni seară despre acest raid în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a răspuns că "nu comentează informaţiile din presa străină".

Condamnând "agresiunea teroristă sionistă", mişcarea islamistă palestiniană Hamas a denunţat-o ca fiind o "încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi o "escaladare periculoasă".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#razboi Gaza, #atac Israel, #Siria, #Damasc, #Hezbollah, #razbunare , #Razboi Gaza