Momentul în care nava militară rusă Ivan Khurs este lovită de o dronă marină ucraineană. Moscova a negat distrugerile suferite VIDEO

Joi, 25 Mai 2023, ora 21:57
11183 citiri
Momentul în care nava militară rusă Ivan Khurs este lovită de o dronă marină ucraineană. Moscova a negat distrugerile suferite VIDEO
Nava rusă „Ivan Khurs” FOTO Telegram

Nava rusă „Ivan Khurs” ce naviga în Marea Neagră a fost grav avariată în urma unui atac al dronelor navale ucrainene. Publicația „Suspilne”, citând propriile surse, scrie despre victime în rândul echipajului.

Ieri, 24 mai, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat încercările de a ataca nava Ivan Khurs cu vehicule marine fără pilot. Totodată, Federația Rusă a declarat că nava nu a suferit nicio avarie.

„Astăzi (24 mai — n.red.), la ora 5:30, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o încercare nereușită de a ataca cu trei bărci de mare viteză fără pilot nava „Ivan Khurs” a Flotei Mării Negre, care îndeplinește sarcina de asigurare a siguranței exploatării gazoductelor Turkish Stream”, a spus Ministerul Apărării al Rusiei.

În raport se spunea că rușii ar fi distrus ambarcațiunile inamice folosind armele standard ale navei rusești, ce naviga la 140 de kilometri nord-est de strâmtoarea Bosfor.

Una dintre dronele marine a lovit nava

Pe 25 mai, pe internet a apărut un videoclip, care arată o dronă marină ucraineană lovind nava „Ivan Khurs” a Flotei Mării Negre a Federației Ruse. Se raportează că înregistrarea a fost distribuită printr-un canal neoficial al armatei ucrainene numit „Operational ZSU”.

Sursa a confirmat autenticitatea videoclipului și a remarcat că nava rusă a fost avariată de atac.

„Ivan Hurs” este o navă de recunoaștere, care este concepută pentru a asigura comunicarea și controlul flotei, efectuând recunoaștere radio și război electronic, monitorizarea componentelor sistemului de apărare antirachetă.

Această navă este una dintre cele mai moderne din flota rusă.

„Ivan Khurs” a fost lansată în Marina Rusă în iunie 2018, deși construcția sa a început cu cinci ani mai devreme, în 2013.

#atac, #drone marine, #Ucriana, #nava Rusia, #Bosfor, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina