Fiul unui polițist, în spatele atacului armat în două școli din Brazilia. Cel puțin patru oameni au murit

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 13:23
1475 citiri
Fiul unui polițist, în spatele atacului armat în două școli din Brazilia. Cel puțin patru oameni au murit
Elevii școlii din Brazilia care au scăpat teferi se îmbrățișează FOTO Twitter/ @rachelhalinasor

Bilanţul atacului armat de vineri, 25 noiembrie, în două şcoli din statul Espirito Santo, în sud-estul Braziliei, a crescut la patru morţi, în urma decesului unei profesoare, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa trei morţi - inclusiv o fată în vârstă de 12 ani. Alte 11 persoane au fost rănite - inclusiv trei profesori şi un elev care se aflau atunci în stare gravă.

”Din nefericire, tragedia de la Aracruz nu s-a terminat încă. Cu mare durere, confirmăm decesul încă unei victime, profesoara Flavia Amboss Merçon", a anunţat sâmbătă, într-o postare pe Twitter, guvernatorul statului Espirito Santo, fără să facă precizări cu privire la răniţi.

Acest atac armat a avut loc la Aracruz, un oraş cu 100.000 de locuitori, situat la aproximativ 600 de kilometri nord-est de Rio de Janeiro.

Cu faţa acoperită şi cu o svastică pe haine de camuflaj, atacatorul a intrat în Şcoala Primo Bitti, o şcoală primară şi secundară publică, de unde a plecat în iunie, potrivit anchetatorilor.

După ce a intrat pe poarta din spatele şcolii, el s-a dus în cancelarie şi a deschis focul asupra mai multor cadre, omorând două persoane şi rănind alte nouă, au anunţat vineri autorităţile.

El s-a dus apoi la Centrul de Educaţie Praia de Coqueiral, în apropiere o şcoală privată, în care ucis fata.

”Fiica mea a fost mereu lumină şi iubire. Mi-am pierdut fiica din cauza urii”, a declarat la postul Globonews mama elevei ucise, Thais Sagrillo.

Cele două arme folosite de către atacator aparţin tatălui acestuia - un poliţist -, iar una dintre ele era arma de serviciu a acestuia, au precizat autorităţile, care depun eforturi să afle dacă tânărul avea legături cu grupări extremiste.

El a fost arestat acasă, la câteva ore după fapte, iar cu cooperarea părinţilor săi, s-a predat fără să opună rezistenţă.

Tânărul, care urmează să fie inculpat cu privire la omucidere şi tentativă de crimă, a fost transferat într-un centru de detenţie pentru adolescenţi, a anunţat poliţia.

Citește și:
Atac în stil mafiot în Iași. Un bărbat a fost împuşcat în gât dintr-o maşină
Atac în stil mafiot în Iași. Un bărbat a fost împuşcat în gât dintr-o maşină
Un incident extrem de grav a avut lor miercuri seara, pe o stradă din cartierul ieșean Alexandru cel Bun. Un bărbat a fost împuşcat în gât dintr-o maşină de către o persoană pe care o...
Pompierii, chemaţi să scoată sicriele dintr-o capelă. "Intervenim de urgenţă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu"
Pompierii, chemaţi să scoată sicriele dintr-o capelă. "Intervenim de urgenţă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu"
Pompierii au mutat miercuri, 1 februarie, două sicrie în care se aflau persoane decedate dintr-o capelă din municipiul Sibiu, în biserica din vecinătate, din cauza unui incendiu izbucnit în...