Atenționare de călătorie pentru Grecia, în perioada minivacanței de 1 Mai. Ce trebuie să știe turiștii români

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 17:59
2237 citiri
Atenționare de călătorie pentru Grecia, în perioada minivacanței de 1 Mai. Ce trebuie să știe turiștii români
Greva în transportul public terestru şi maritim va ține o zi FOTO Pixabay

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că a fost anunţată o grevă, de 24 ore, în transportul public terestru şi maritim, la data de 1 mai.

”Conform informaţiilor disponibile în acest moment, trenurile şi trenurile suburbane (Proastiakos), precum şi mijloacele de transport maritim (inclusiv feriboturile), nu vor circula timp de 24 de ore (între ora 00:01 şi ora 23:59). Autobuzele şi troleibuzele vor circula între orele 9:00-21:00. Circulaţia metroului ar putea fi, de asemenea, perturbată. Având în vedere posibile modificări de ultim moment, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească anunţurile autorităţilor locale”, arată sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
#atentionare calatorie Grecia, #MAE, #greva, #transport public , #MAE