Atenționare de călătorie a MAE pentru Franța. Greve generale vor perturba circulația aeriană și feroviară

Luni, 06 Februarie 2023, ora 13:37
1481 citiri
Atenționare de călătorie a MAE pentru Franța. Greve generale vor perturba circulația aeriană și feroviară
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde grevele generale anunţate pentru 7 şi 11 februarie ar putea duce la perturbări ale circulaţiei FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde grevele generale anunţate pentru 7 şi 11 februarie ar putea duce la perturbări ale circulaţiei feroviare, aeriene, în transportul public, dar şi în ceea ce priveşte cursele de feribot spre Marea Britanie şi spre Insula Corsica.

Potrivit MAE, în Franţa sunt prevăzute, marţi, 7 februarie, respectiv sâmbătă, 11 februarie, greve generale, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar). Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe. Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Călătorii sunt sfătuiţi să consulte şi site-ul: https://www.parisaeroport.fr/, pentru eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor.

Totodată, nu sunt excluse perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi spre Insula Corsica.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă: Consulatul General al României la Paris: +33680713729;​ Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

MAE, despre siguranța românilor din Israel, după atacul Iranului: ”Monitorizăm situaţia”
MAE, despre siguranța românilor din Israel, după atacul Iranului: ”Monitorizăm situaţia”
Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat luni, 15 aprilie, pentru News.ro, că până în prezent misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au recepţionat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#atentionare calatorie, #atentionare calatorie Franta, #greve, #greve Franta, #MAE , #Franta
Comentarii