Nici Messi, nici Ronaldo: Cine a castigat titlul de cel mai bun fotbalist din campionatul Spaniei

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 14:15
6111 citiri
Nici Messi, nici Ronaldo: Cine a castigat titlul de cel mai bun fotbalist din campionatul Spaniei
Foto: Hepta.ro

Internationalul francez Antoine Griezmann (Atletico Madrid) a fost desemnat cel mai bun jucator din sezonul 2015-2016 al campionatului de fotbal al Spaniei, a anuntat La Liga.

Griezmann (38 de selectii), care figureaza pe lista de 30 de jucatori nominalizati pentru ''Balonul de Aur'' de catre France Football, a inscris 22 de goluri in sezonul trecut pentru ''colchoneros'' in 38 de meciuri si a oferit 5 pase decisive, terminand pe locul al treilea in La Liga, la trei puncte de campioana FC Barcelona.

Argentinianul Lionel Messi a fost ales cel mai bun atacant din campionatul Spaniei, iar uruguayanul Luis Suarez (ambii de la FC Barcelona) a fost cel mai bun marcator, cu 40 de goluri, el primind titlul ce cel mai bun jucator non-european, ''World player''.

Coechipier cu Griezmann la Atletico, uruguayanul Diego Godin a fost desemnat cel mai bun fundas din La Liga, in timp ce croatului Luka Modric, de la Real Madrid, i-a revenit titlul de cel mai bun mijlocas.

Atletico a mai cucerit si alte trofee, antrenorul Diego Simeone fiind desemnat cel mai bun tehnician, iar slovenul Jan Oblak a fost ales cel mai bun portar.

Griezmann isi completeaza astfel colectia de trofee, dupa cele de cel mai bun jucator si de golgheter al turneului EURO 2016, unde a ocupat locul al doilea cu nationala Frantei.

Fotbalistul a fost desemnat cel mai bun jucator al lunii septembrie in prima liga spaniola, marcand deja de sase ori in opt meciuri de campionat. Insa nu are niciun gol in editia actuala a Ligii Campionilor, dupa 7 goluri in 13 partide si o finala jucate in sezonul anterior.

Griezmann a obtinut premiul de cel mai bun jucator din campionatul spaniol pe baza unei statistici realizate de un site de specialitate, distinctiile pe posturi fiind votate de capitanii echipelor din campionat.

De notat ca vedeta Cristiano Ronaldo (Real Madrid), favorit la castigarea Balonului de Aur, dupa ce a reusit in acest an sa obtina cele mai importante trofee europene la nivel de club (Liga Campionilor, cu Real Madrid) si nationala (EURO 2016, cu Portugalia), nu a obtinut nicio distinctie la gala de la Valencia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Antoine Griezmann jucatorul anului Spania , #stiri Atletico Madrid