ATP atacă decizia de excludere a tenismenilor ruși de la Wimbledon. "Discriminare"

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 21:07
2674 citiri
ATP atacă decizia de excludere a tenismenilor ruși de la Wimbledon. "Discriminare"
Daniil Medvedev. Foto: Facebook / Daniil Medvedev

ATP, care gestionează circuitul masculin profesionist de tenis, în afara turneelor de grand slam, aflate sub tutela ITF, consideră nedreaptă exluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon, o măsură luată de organizatorii englezi după invadarea Ucrainei.

"Condamnăm ferm invazia Rusiei în Ucraina şi suntem solidari cu milioanele de oameni nevinovaţi afectaţi de războiul în curs.

Sportul nostru este mândru că funcţionează pe principiile fundamentale ale meritului şi echităţii, în care jucătorii concurează ca indivizi pentru a-şi câştiga locul la turnee pe baza clasamentului ATP. Credem că decizia unilaterală de astăzi a celor de la Wimbledon şi a LTA (n.r. - federaţia engleză) de a exclude jucătorii din Rusia şi Belarus din turneele britanice din acest an este nedreaptă şi are potenţialul de a crea un precedent dăunător pentru tenis. Discriminarea bazată pe naţionalitate constituie, de asemenea, o încălcare a acordului nostru cu cei de la Wimbledon, care prevede că acceptarea jucătorilor se bazează exclusiv pe clasamentele ATP. Orice acţiune ca răspuns la această decizie va fi acum evaluată în consultare cu board-ul nostru şi al membrilor.

Este important de subliniat că jucătorilor din Rusia şi Belarus li se va permite în continuare să concureze la evenimentele ATP sub un steag neutru, poziţie care a fost împărtăşită până acum în tenisul profesionist. În paralel, vom continua sprijinul nostru umanitar comun pentru Ucraina în cadrul Tennis Plays for Peace", a arătat ATP, într-un comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Performanță notabilă în circuitul ATP pentru iubitul Andreei Bălan
Performanță notabilă în circuitul ATP pentru iubitul Andreei Bălan
Perechea româno-franceză Victor Cornea/Theo Arribage s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis ATP 250 de la Munchen (Germania), dotat...
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
#atp, #Daniil Medvedev, #wimbledon, #sportivi rusi, #razboi Rusia Ucraina , #Stiri Daniil Medvedev