Cseke Attila a demisionat din fruntea Ministerului Sanatatii

Joi, 04 August 2011, ora 15:17
8017 citiri
Cseke Attila a demisionat din fruntea Ministerului Sanatatii
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat joi demisia din fruntea institutiei pe care o conducea, nemultumit de banii primiti la rectificarea bugetara.

El si-a motivat decizia prin faptul ca nu a fost consultat in privinta bugetului pe sanatate atunci cand Guvernul a planificat rectificarea bugetara din aceasta luna. Fostul ministru a aratat ca a cerut in nenumarate randuri discutii cu ministrul Finantelor pe tema bugetului sanatatii, insa o astfel de intalnire nu a avut loc nici pana acum.

"Nu am avut niciun fel de dezbatere, Ministerul Sanatatii nu a fost consultat anterior pe buget, ceea ce este un fapt extrem de grav. Rectificarea s-a facut fara opinia si punctul de vedere al Ministerului Sanatatii. Am facut mai multe adrese catre Ministerul Finantelor, am solicitat saptamana trecuta si o intalnire, pentru a discuta despre rectificare, insa nu s-a intamplat. Nu am primit raspuns la cererea de rectificare, nici macar nu am fost consultat. Pentru acest motiv, demisionez din functia de ministru", si-a argumentat Cseke Atilla retragerea din Executiv.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, a demisionat: Vezi reactiile politicienilor

Cseke Atilla a adaugat ca exista o "atitudine paguboasa", conform careia "sanatatea nu produce nimic, doar consuma", ceea ce duce la subfinantarea sistemului. Intrebat daca cineva din Guvern a avut o astfel de atitudine, Cseke a raspuns ca "Ministerul Fianantelor". "Cateodata, aceasta atitudine am simtit-o pe pielea mea. Din partea sistemului...", a spus el.

Cseke Atilla a spus ca demisia sa se afla pe biroul premierului Emil Boc, care, de altfel, l-a rugat sa nu plece din Guvern. El a mai precizat ca si colegii sai din UDMR l-au rugat sa revina asupra deciziei, fara efect insa.

"Un ministru al guvernului nu poate sa nu fie bagat in seama cand se discuta o rectificare bugetare", a mai spus Cseke, afirmand ca UDMR trebuie sa ramana la guvernare, acesta nefiind o problema politica. Cseke Atilla a subliniat ca UDMR va nominaliza o alta persoana la conducerea Ministerului Sanatatii.

Ce urmeaza

La scurt timp dupa anuntul lui Cseke Atilla, Guvernul a precizat, printr-un comunicat de presa, ca demisia ministrului a fost depusa joi la Cabinetul premierului.

"Potrivit prevederilor Legii privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, domnul Cseke Attila va exercita in continuare, timp de maxim 15 zile, functia de ministru al Sanatatii. In acest interval de timp, Primul Ministru va inainta Presedintelui Romaniei o propunere pentru functia de ministru al Sanatatii", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Conform declaratiilor date de lideri ai UDMR si PDL, la carma Ministerului Sanatatii va fi numit tot un reprezentant al UDMR.

Nu este exclus insa ca premierul Emil Boc sa preia interimatul la acest minister, pentru 45 de zile, in asteptarea deschiderii unei noi sesiuni parlamentare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Marcel Ciolacu, premierul României a anunţat, miercuri, 28 februarie, că Guvernul aprobă în şedinţă lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigură Programul...
#Cseke Atilla demisionat, #ministrul Sanatatii demisionat , #demisie