Revista presei: Batalie intre oradeni si restul UDMR pentru succesiunea lui Cseke

Sambata, 06 August 2011, ora 11:07
1842 citiri
Revista presei: Batalie intre oradeni si restul UDMR pentru succesiunea lui Cseke
Foto: Arhiva

Demisia ministrului Sanatatii, udemeristul Cseke Attila, este si sambata subiectul dezbatt de presa centrala.

Inlocuirea ministrului demisionar de la Ministerul Sanatatii nu va fi insa o misiune usoara pentru UDMR. Inainte de alegerea numelui, Uniunea trebuie sa-si clarifice raporturile de forte intre organizatiile judetene.

Jurnalistii de la Adevarul prezinta "De ce si-a dat demisia Cseke Attila", precizand ca fostul ministru al Sanatatii a mai avut ganduri de a parasi postul.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a comentat demisia, apreciind ca "Cseke Attila nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate", scrie Jurnalul National.

Puterea, pe de alta parte, prezinta "Batalie intre oradeni si restul UDMR pentru succesiunea lui Cseke", iar Evenimentul Zilei adauga ca "Un inginer este favorit la Sanatate".

Adevarul: De ce si-a dat demisia ministrul Cseke Attila

Motivul invocat de Cseke a fost acela ca la ultima rectificare bugetara nici macar nu a fost consultat. "Aceasta mentalitate, ca sanatatii nu trebuie sa-i alocam resurse financiare importante pentru ca nu este un rezultat vizibil, am intalnit-o la Ministerul Finantelor", spune fostul ministru intr-un interviu pentru Adevarul.

"Probabil ca, nefiind pentru prima data cand eu sunt nemultumit de finantarea sistemului, s-ar fi putut crea ideea ca s-a mai discutat tema asta si iarasi e nemultumit ministrul... Cu toate ca de data asta nu cred, pentru ca eu am spus foarte clar ca am demisia scrisa si ca doresc sa plec si i-am rugat sa se gandeasca la o alta persoana care sa vina", a adaugat Cseke.

Jurnalul National: Daniel Constantin: Cseke Attila nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate

Presedintele PC, Daniel Constantin, a comentat demisia ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, apreciind ca acesta trebuie felicitat pentru ca nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate.

"Sunt foarte multi ministri si foarte multi parlamentari care sunt frustrati ca se iau decizii fara ei si sunt nevoiti sa le sustina. Niciunul insa nu a avut curajul sa iasa din rand. Tocmai de aceea cred ca este de felicitat Cseke Attila. Nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate. Sper ca UDMR sa realizeze, in al 12-lea ceas, ca asa vor fi tratati in continuare, de partenerii lor de guvernare, Basescu si PDL", a spus liderul PC, potrivit Jurnalul National.

Puterea: Batalie intre oradeni si restul UDMR pentru succesiunea lui Cseke

Inlocuirea ministrului demisionar Cseke Attila la Ministerul Sanatatii nu va fi o misiune usoara pentru UDMR. Inainte de alegerea numelui, Uniunea trebuie sa-si clarifice raporturile de forte intre organizatiile judetene.

Deputatul Petru Lakatos nu concepe ca organizatia Bihor, din care face parte, sa ramana fara reprezentare la varf, noteaza Puterea.

Evenimentul Zilei: Un inginer, favorit la Sanatate

Cei mai vizibili reprezentanti ai organizatiei UDMR Bihor sunt deputatul Derzi Akos, si directorul de cabinet al ministrului Cseke, Ritli Laszlo Csongor - ambii bine plasati in cursa.

Deputatul bihorean Derzsi Akos, membru in comisia de sanatate de la Camera, este vehiculat ca favorit pentru aceasta functie, potrivit unor surse din UDMR, citate de Eveimentul Zilei.

Cele mai importante organizatii ale Uniunii, Mures, Covasna si Harghita, nu au pretentii sa sustina din propriile randuri o nominalizare la acest portofoliu. Nici nu ar avea motive: din secuime provin cei doi ministri UDMR in exercitiu din cabinetul Boc, Kelemen Hunor si Lazslo Borbely, dar si vicepremierul Marko Bela.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Attila Cseke demisie, #Attila Cseke ministerul sanatatii, #Attila Cseke demisionat, #inlocuitor Cseke udmr bihor , #demisie