Un oncolog din Oradea, propus sa preia Ministerul Sanatatii

Luni, 08 August 2011, ora 15:07
2458 citiri
Un oncolog din Oradea, propus sa preia Ministerul Sanatatii
Foto: www.bihon.ro

Fostul director al Directiei de Sanatate Publica Bihor, Ritli Ladislau, se afla pe lista celor care ar putea prelua conducerea Ministerului Sanatatii, in urma demisiei de saptamana trecuta a lui Cseke Attila.

Contactat de Antena3, acesta a confirmat informatia, declarandu-se onorat de propunere. "Prima reactie a fost, dupa un pic de gandire, ca as accepta", a declarat Ritli Ladislau.

Acesta a mai afirmat ca este constient de faptul ca exista niste "asteptari" din partea "sferei politice si a profesionistilor din sanatate" si si-a exprimat speranta ca poate va urma o perioada in care va exista vointa politica necesara sprijinirii sistemului sanitar "cel putin la nivelul nevoilor minime".

Ritli Ladislau s-a declarat optimist si a afirmat ca sustine descentralizarea spitalelor. "Din punct de vedere al managementului sanitar, pasul era necesar", a mai comentat el. In opinia sa, "cel mai important este sa se restabileasca un echilibru intre cei trei factori importanti in sistemul sanitar: Ministerul, CNAS si Colegiul Medicilor".

Si viceprimarul orasului Cluj Napoca, Laszlo Attila, se afla pe lista potentialilor inlocuitori ai lui Cseke Attila pentru a prelua portofoliul de la Sanatate, sustin surse din Coalitia de guvernare.

Udemeristul s-a aflat si pe lista pentru conducerea institutiei in decembrie 2008.

Un alt posibil inlocuitor al lui Cseke Attila este deputatul maghiar Derzsi Akos. Parlamentarul a spus sambata ca a fost propus, neoficial, in cadrul UDMR, pentru functia de ministru al Sanatatii.

Cseke Attila a demisionat din fruntea Ministerului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat joi demisia din fruntea institutiei pe care o conducea, nemultumit de banii primiti la rectificarea bugetara.

El si-a motivat decizia prin faptul ca nu a fost consultat in privinta bugetului pe Sanatate atunci cand Guvernul a planificat rectificarea bugetara din aceasta luna. Fostul ministru a aratat ca a cerut in nenumarate randuri discutii cu ministrul Finantelor pe tema bugetului Sanatatii, insa o astfel de intalnire nu a avut loc.

Quarterly Report - Editia 4

Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului", a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu....
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Ankara, premierul Marcel Ciolacu spune că a purtat discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan...
#Ritli Ladislau ministerul Sanatatii, #inlocui Cseke Attila Sanatate , #demisie