Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primaria Oradea

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 22:08
2280 citiri
Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primaria Oradea
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila va fi candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Oradea, in timp ce pentru presedintia Consiliului Judetean Bihor ar urma sa candideze din partea Uniunii directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, Pasztor Sandor.

Termenul de depunere a solicitarilor pentru candidaturi a expirat, joi, in cadrul UDMR Bihor, singurii care si-au exprimat intentia pentru a fi nominalizati drept candidati la Primaria Oradea si CJ BIhor fiind fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila si seful ABA Crisuri, Pasztor Sandor.

"Astazi (joi - n.red.), la ora 16.00, a expirat termenul limita pentru depunerea optiunilor de candidaturi. La Primaria Oradea, singura optiune si-a exprimat-o domnul Cseke Attila, care este si dorit de organizatie. Pentru Consiliul Judetean, conform unei hotarari a organizatiei adoptate cu cateva luni in urma, s-a decis fie sa candideze domnul Kiss Alexandru, presedintele UDMR Bihor, fie o alta persoana pe care dansul o va nominaliza", a declarat presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Cseke a afirmat ca isi doreste functia de primar atat pentru a-si valorifica experienta acumulata, cat si pentru ca are un proiect pe care spera sa il puna in aplicare daca va fi ales.

"Cred ca am o experienta, atat in administratia publica locala (Cseke a fost consilier local intre anii 2004-2006 - n.r.), cat si in administratia centrala, iar eu cred ca aceasta experienta merita valorificata. Pe de alta parte, Oradea este si orasul meu si cred ca merita mai mult decat a avut in mandatele care au fost pana acum. Eu am si o viziune despre ceea ce trebuie sa fie Oradea, pentru ca totusi este cel mai mare oras din vestul tarii, cea mai importanta poarta de comunicare cu Occidentul, iar potentialul este foarte mare", a declarat Cseke.

Pasztor Sandor pentru CJ Bihor

In ce priveste candidatul la CJ Bihor, presedintele filialei UDMR, Alexandru Kiss, l-a nominalizat pe Pasztor Sandor, directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, singurul care si-a exprimat optiunea de a fi nominalizat oficial drept candidat la sefia CJ.

"In contextul hotararii de anul trecut, domnul presedinte Kiss l-a nominalizat sa candideze la presedintia Consiliului Judetean Bihor pe domnul Pasztor Sandor", a spus Szabo Odon.

Pasztor Sandor a declarat ca in cursul diminetii a avut, la sediul UDMR Bihor, o intalnire cu primarii si viceprimarii organizatiei, iar la reuniune s-a discutat candidatura sa, astfel incat sambata sa fie votata oficial, in Adunarea Generala a UDMR Bihor, care are 700 de membri.

"Azi (joi - n.red.) am avut intalnirea cu primarii si viceprimarii din tot judetul, ca sa aflam parerea lor, si am stabilit ca sambata, la Consiliul Reprezentantilor Judeteni ai UDMR Bihor, voi cere votul pentru a fi desemnat candidat oficial. Pana atunci, trebuie sa strang 1.800 de semnaturi de la membrii UDMR Bihor", a declarat Pasztor, precizand ca, pana joi, nimeni altcineva din cadrul UDMR Bihor nu si-a mai manifestat intentia de a candida la sefia CJ.

In ultimii 12 ani, pentru functia de primar al municipiului Oradea a candidat, din partea UDMR, aceeasi persoana - Rozalia Biro, viceprimar aflat la al treilea mandat, in legatura cu care ANI a sesizat DNA pentru incompatibilitate si conflict de interese, intrucat, in urma cu cinci ani, ar fi semnat din partea municipalitatii un contract de inchiriere a unei cladiri din centrul orasului pentru o fundatie din a carei conducere face parte.

Pentru sefia Consiliului Judetean Bihor, la precedentele alegeri a candidat din partea UDMR presedintele organizatiei, Alexandru Kiss, in prezent vicepresedinte al CJ. El a mai fost presedinte al CJ intre anii 2004-2008 si vicepresedinte intre 2000-2004.

Pana in prezent, la Primaria Oradea si-au mai anuntat candidaturile liberalul Ilie Bolojan, primarul municipiului, din partea USL, si democrat-liberalul Mihai Groza, fost viceprimar.

La sefia CJ Bihor si-au mai anuntat candidaturile liberalul Cornel Popa, fost deputat intre anii 2000-2008, iar din 2008 senator, care va reprezenta USL Bihor, presedintele CJ, Radu Tirle, fost senator intre 2004-2008, ales in 2008 la conducerea CJ Bihor ca membru PNL, dar care acum candideaza din partea PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Attila Cseke candidat UDMR primaria Oradea, #candidati UDMR alegeri locale 2012 , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza Madalina_Tene
Madalina_Tene
rank 2
Succes , domnului ministru !!!
Poza u961945
u961945
rank 5