Pensionarii cu peste 740 de lei si revolutionarii vor achita contributii de sanatate (Video)

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 08:03
6286 citiri
Pensionarii cu peste 740 de lei si revolutionarii vor achita contributii de sanatate (Video)

Incepand de anul viitor, pensionarii cu venituri de peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor, cu exceptia revolutionarilor raniti si a celor raniti retinuti, vor achita contributii de sanatate.

Asta dupa ce Guvernul a aprobat luni o ordonanta de urgenta pentru o mai buna finantare a sistemului de sanatate, care extinde numarul de persoane care vor contribui la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, a anuntat ministrul Sanatatii Cseke Attila, luni seara, la finalul sedintei Executivului.

Vor fi in continuare scutiti de la plata asigurarii de sanatate pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, tinerii, studentii, daca nu realizeaza venituri, dupa cum se arata intr-un comunicat de pres remis Ziare. com.

Cseke: Cresterea numarului contributorilor la CAS va echilibra balanta dintre platitori si exceptati

De asemenea, Attila a mai anuntat ca impunerea platii asigurarilor de sanatate pentru cei cu pensii peste 740 lei si pentru revolutionari va face ca numarul platitorilor de CAS sa ajunga 8.797.000, iar cel al beneficiarilor exceptati sa scada la 8.664.000.

"Am ajuns ca la nivelul anului 2010 numarul total al persoanelor scutite de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate sa fie 10.732.616, din 21.500.000 de persoane, cat numara populatia Romaniei in prezent. Practic, avem doar 6.729.264 platitori de asigurari, din care aproximativ 5.000.000 de salariati", a afirmat Cseke Attila.

Ministrul a mai spus ca numarul platitorilor la CAS a devenit din ce in ce mai mic, in timp ce numarul beneficiarilor a ramas, in linii mari, acelasi.

"In anul 2009, la FNUASS au fost colectate 14,6 miliarde de lei in conditiile in care consumul de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale a fost de 17,2 miliarde de lei. Veniturile la FNUASS au scazut constant in ultimii ani: 2007- 13,0 miliarde lei, 2008- 15,7 miliarde lei, 2009: 14,6 miliarde lei, 2010: 12,6 miliarde lei (septembrie 2010)", se mai arata in comunicat.

Cseke Attila a mai spus ca principiul de la care s-a pornit in momentul luarii deciziei extinderii numarului de contribuabili este acela ca "Sanatatea costa".

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Pensionarii si Salariatii trebuie sa dea in judecata Statul Roman deoarece Fondul de Pensii public este un SISTEM PIRAMIDAL CARE REDISTRIBUIE ALEATOR COTIZATIILE MEMBRILOR SAI.