UDMR sprijina fara echivoc activitatea ministrului Cseke Attila

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 21:14
1177 citiri
UDMR sprijina fara echivoc activitatea ministrului Cseke Attila

Uniunea Democrata Maghiara din Romania sprijina fara echivoc activitatea ministrului Cseke Attila si il sustine, se arata intr-un comunicat al UDMR, semnat de liderul formatiunii Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR priveste "cu uimire si neintelegere" campania media intensa si agresiva dusa in ultimele zile impotriva ministrului Sanatatii Cseke Attila.

"In 2009, la alcatuirea guvernului a fost evident ca nu va avea o sarcina usoara acel om politic al UDMR care isi va asuma conducerea a uneia dintre cele mai problematice dintre ministere, dar, cu toate acestea, a acceptat numirea si si-a asumat faptul ca va demara si va infaptui reforma amanata mai mult de un deceniu a sistemului sanitar din Romania", se mentioneaza in document.

UDMR precizeaza ca reorganizarea spitalelor este necesara din perspectiva functionalitatii sistemului si a calitatii serviciilor medicale acordate pacientului. Reorganizarea sistemului spitalicesc are in centru cu precadere asistenta medicala, unul dintre principalele obiective ale Ministerului Sanatatii fiind acela de a nu insela bolnavul.

"Ministerul Sanatatii si administratiile locale au monitorizat impreuna, timp de mai multe luni, functionarea spitalelor si abia dupa aceea s-a trecut la alegerea institutiilor sanitare propuse spre reorganizare. Ministerul si specialistii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate au facut analize foarte amanuntite referitor la serviciile din spitale, la sustinerea si descentralizarea institutiilor si la informatizarea sistemului. In urma analizei s-a decis ca 67 de institutii sa nu fie mentinute ca spitale, iar cu acestea Casa de Asigurari de Sanatate nu va mai incheia contracte pentru asistenta medicala incepand cu data de 1 aprilie", precizeaza comunicatul UDMR.

Concomitent cu aceasta, Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii au elaborat programul de interes national intitulat "Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoane varstnice", care este derulat in comun de catre cele doua ministere in perioada 1 aprilie 2011 - 31 decembrie 2013 si care ofera posibilitatea ca 67 de spitale sa fie transformate in camine pentru persoane varstnice, acestea primind finantare de la bugetul de stat, arata UDMR.

"In opinia Uniunii Democrate Maghiare din Romania, reforma sistemului sanitar este primordiala pentru societatea romaneasca. Uniunea sprijina fara echivoc activitatea ministrului Cseke Attila si il sustine. Totodata, considera ca fiind inacceptabil si nepermis ca un politician responsabil, care isi desfasoara activitatea tinand cont de interesele societatii, ale Uniunii si ale coalitiei de guvernamant, sa fie compromis intr-un mod necinstit", se mai arata in comunicatul UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Attila Cseke UDMR, #Attila Cseke ministrul sanatatii , #ministrul Sanatatii