Restructurari la Ministerul Sanatatii

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 23:50
1928 citiri
Restructurari la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat la finalul sedintei de guvern de miercuri masurile de restructurare decise in cazul ministerului pe care il conduce si a subliniat ca din cele 373 de spitale au fost transferate pana in prezent la administratiile locale 343, reprezentand 93%.

Astfel, din cele 9 unitati subordonate Ministerului Sanatatii raman doar 7 cu personalitate juridica, a declarat ministrul la finalul sedintei de Guvern.

De asemenea, a fost adoptata o hotarare de Guvern prin care se reglementeaza organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), creata prin comasarea Agentiei Nationale a Medicamentului si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale.

Hotararea stabileste functiile si atributiile acestei agentii si reduce functiile de conducere de la 5 la 3.

De asemenea, a fost redus numarul membrilor in consiliul de administratie si consiliul stiintific si s-a diminuat la 1% din salariul de baza al presedintelui (ANMDM) cuantumul indemnizatiei de sedinta care se acorda acestora.

Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii a intrat, prin absorbtie, in Institutul National de Sanatate Publica, potrivit unei alte Hotarari de Guvern adoptate miercuri.

Din 14 functii de reducere, 8 au fost reduse

De asemenea, au fost reduse, prin ordine de ministru, 8 din cele 14 functii de conducere, se mai arata in comunicatul de presa al Guvernului.

"Vor fi reduse 497 de posturi la Directia de Sanatate Publica, prin ordinul de ministru, act care vine in aplicarea legislatiei adoptate de guvern", a mai declarat ministrul Sanatatii.

"Economiile care se fac prin aceste restructurari, pana la sfarsitul anului, la nivelul ministrului si institutiilor subordonate sunt de 7.708.000 lei", a declarat Cseke Attila.

Citeste si:
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Invitat de jurnalistul Cătălin Striblea la Europa FM, la o ediție specială de 1 Decembrie, scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a avut câteva remarci dure la adresa lui Klaus Iohannis,...
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, actual vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va fi numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la...