Attila Korodi a preluat Ministerul Mediului: Voi ara tara

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 10:08
2462 citiri
Attila Korodi a preluat Ministerul Mediului: Voi ara tara

Attila Korodi a declarat, miercuri, la preluarea portofoliului de la Mediu, ca va urma o perioada in care se va duce prin tara pentru a verfica proiectele actuale si pentru a stabili cum pot fi atrase fonduri europene, asa cum i-a cerut, la predarea functiei, premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Va fi o perioada in care voi ara tara, voi merge in fiecare locatie unde sunt probleme critice pentru a vedea cum se poate ca lucrurile sa mearga bine. Avem mai multe probleme pe care voi incerca sa le rezolv, in urmatoarele opt luni", a spus noul ministru al Mediului.

Attila Korodi, care a mai ocupat aceasta functie in perioada guvernarii Tariceanu, a mai subliniat ca institutia pe care o conduce este una complexa, in ciuda aparentelor.

"Suntem un minister care, poate, la prima vedere, are o aura romantica, dar daca e sa-l luam in amanunt, este unul foarte complex", a spus Korodi. Printre prioritatile sale se numara Romsilva si Apele Romane, institutii care "au nevoie sa functioneze bine".

De altfel, despre Romsilva a vorbit si premierul Ungureanu, atunci cand le-a spus ziaristilor despre asteptarile pe care le are de la noul ministru al Mediului.

"L-am rugat pe dl ministru sa se intereseze de gradul de absorbtile al fondurilor europene si de modul in care acestea pot fi atrase cu rapiditate pe proiecte de mediu. L-am mai rugat se se ocupe de reorganizarea Romsilva, astfel incat regia sa scape de problemele sale, de la administratie la eradicarea furtului din padurile statului", a spus seful Guvernului, dupa care i-a urat noului ministru succes.

Intrebat daca a discutat cu Attila Korodi despre Rosia Montana, Ungureanu nu a raspuns concret. "Sa-l lasam pe dl ministru sa vada ce are in minister, sa se adapteze", a fost replica premierului.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Comentarii
gustasinghite
rank 1
Ai grija sa nu te apuci si de insamintat, sa nu iasa cumva cu-r-uri