Ziare.com

Attila Korodi face lumina in cazul conflictului de interese

de Florin Necula
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 20:11

   

Attila Korodi face lumina in cazul conflictului de interese
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, miercuri seara, ca nu se pune problema sa fie in conflict de interese, precizand ca situatia se va lamuri in scurt timp.

Korodi a afirmat ca mandatul de ministru a fost primit brusc si nu a avut timp sa rezolve toate problemele legate de implicarea sa in diferite companii.

"Am primit mandatul de ministru foarte pe scurt si era normal, din punct de vedere al participatiilor mele in companii, sa fie inca valabile si astazi. Un ministru trebuie sa-si elimine toate incompatibilitatile, din asociatia proprietarilor din Ciuc mi-am inaintat demisia din functie", a afirmat Korodi, miercuri seara, intr-o interventie pentru B1 Tv.

Ministrul Mediului a explicat ca inca este actionar minoritar la alte doua firme, dar ca la prima dintre ele a inceput procesul de cesionare, care va fi inceput si la cea de-a doua, potrivit afirmatiilor acestuia.

Attila Korodi a anuntat, miercuri, ca doua firme la care este coactionar intra in procedura de cesiune, pentru a nu fi in conflict de interese.

Cum evita Korodi conflictul de interese

Potrivit declaratiei de interese completata in iunie 2011, Korodi era actionar la SC Koratil BD SRL, care era suspendata, la SC Webmedia SRL - 75 de parti sociale, SC Acustica Eco-Logic SRL - 333 parti sociale si SC Carbon Management Group SRL - 6 parti sociale.

Vorbind si despre situatia de la Rosia Montana, ministrul Mediului a mentionat ca procesul cu Gabriel Resources este suspendat in prezent si ca procedurile nu pot fi accelerate mai mult decat in prezent, dar ca au fost foarte multe evolutii in ultimii ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1888 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor