Ziare.com

Korodi: Trebuie precautie in privinta Rosia Montana

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 12:18

   

Korodi: Trebuie precautie in privinta Rosia Montana
Noul ministru al Mediului crede ca procedurile de avizare a proiectului aurifer pe baza de cianuri de la Rosia Montana nu pot fi accelerate, asa cum cere presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a cerut marti seara accelerarea procedurilor de avizare a proiectului aurifer de la Rosia Montana. Attila Korodi a declarat la Rfi Romania ca legislatia de mediu trebuie respectata.

"Eu il inteleg pe domnul presedinte, ne cunoastem de mult timp, punctul dumnealui de vedere nu s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Mediului, trebuie sa ofer clar o implementare a legislatiei de mediu, a conditiilor prin care o procedura poate sa fie dusa la bun sfarsit, este clar.

Ministerul Mediului trebuie sa emita un punct de vedere, daca toate conditiile din punct de vedere procedural se intrunesc. Cred ca legislatia de mediu nu poate sa cuprinda un proiect de anvergura atat de mare din punctul de vedere al marimii exploatarii, sa cuprinda fiecare element.

Sunt si elemente de politica si dezvoltare pe care trebuie sa si le asume Guvernul Romaniei. Dar pana atunci, ministerul are un rol foarte important: procedurile sa se intruneasca si sa aiba un punct de vedere final. Eu sustin ca sa mergem pana la acel moment, pentru ca este nevoie", declara noul ministru al Mediului.

"Cred ca urmatoarele saptamani pentru mine vor insemna o analiza foarte minutioasa a ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de zile pe procedura de evaluare, ca sa ma pun la punct cu fiecare element tehnic", continua Attila Korodi.

Trebuie accelerate procedurile in privinta Rosia Montana? Attila Korodi precizeaza ca "procedurile nu pot fi accelerate fata de ce ritm au acum. Procedurile tehnice merg inainte, au un ritm, sunt teme care se discuta de profesionisti, mai mult nu se poate.

Dar pentru ca stiu ca procedura poate sa ajunga intr-o finalitate, va veni si momentul in care va trebui sa se abordeze si din punctul de vedere al politicilor guvernamentale".

Citeste mai multe despre Korodi la RFI: Trebuie precautie in privinta Rosia Montana. Procedurile nu pot fi accelerate pe RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

riscuri prevazute

precautie a tot fost. De 15 ani! acum trebuie sa ne hotaram, nu putem amana la infinit acest proiect si sa ne ascundem in spatele unor cuvinte, ca "precautie". Atata timp cat proiectul a prevazut toate riscurile si respecta toate normele, hai sa-i dam avizul si sa nu mai tergiversam inutil proiectul.

 

Absurd

precautie mai mult de 15 ani de zile? Cred ca proiectul asta a fost abordat cu cea mai mare precautie, de-a dreptul evitare, din toata Europa! E putin absurd... Proiectul asta a tot fost analizat si de fiecare data cand vine un nou ministru se iau analizele de la zero, de parca nu ar fi fost incepute. Pai civilizatia umana e bazata pe progres, pe continuarea muncii celor de dinainte.

 

pana acum asta a fost

Pana la guvernarea actuala este clar, a fost evitata orice decizie legata de proiect, pentru ca impuena probabil prae multa munca sau pentru ca era mai controversat, poate totusi in cateva luni vine cu raspunsul

acelasi argument

da, e cam absurd sa vina cu acelasi argument, precautia, dupa ce proiectul este analizat pe toate partile de un deceniu si jumatate! poate se va misca mai repede, ca avizul de mediu era ca si acordat inainte sa plece Borbely de la minister.

Precautie=NU=PA!

.

 

mda !

Base a fost intrebat ce trebuie ?

nu neaparat

Precautie inseamna sa fie o decizie cat mai bine informata, atata timp cat se respecta toate normele in vigoare din romania si din uniunea europeana de ce sa fie pa?

@maxi

precautia este normala in orice situatie.probabil nu are incredere in munca depusa de Borbely, dar asta e ceva specific romanesc. Nu continuam de unde a lasat predecesorul, o luam de la capat, fara rost, si asa se ajunge la amanari-gigant. Borbely era de acord cu proiectul, sa vedem cum va fi Korodi.

asa este

Are dreptate trebuie sa fie totul facut cu precautie, dar asta nu nseamna ca trebuie sa mai dureze inca 15 ani, paote sa isi ia un termen de catevaluni pentru a veni cu un raspuns

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor