Tichetele Rabla au fost epuizate: Va continua programul la anul?

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 22:41
1923 citiri
Tichetele Rabla au fost epuizate: Va continua programul la anul?
Foto: timetv.ro

Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o luna inainte de termenul limita, ministrul Mediului Attila Korodi declarand ca va fi gandit pana la sfarsitul anului programul Rabla 2015.

Luni a fost rezervat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului. Acesta a fost lansat in luna aprilie si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante, cu altele noi, cu emisii reduse, beneficiind la cumparare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.

Ministrul Mediului Attila Korodi precizeaza ca este pentru prima data cand tichetele sunt epuizate inainte de termenul limita. El pune succesul programului din acest an pe seama introducerii in premiera a tichetelor electronice si a faptului ca tichetele nu au mai fost impartite pe judete, ele fiind consumate in functie de cerere.

"Plecand de la succesul programului din acest an, dar si de la rezultatele inregistrate in toti cei 10 ani de cand functioneaza, vom gandi pana la finalul anului cum va arata Programul de innoire a parcului auto in anul 2015", a mai declarat Korodi.

Programul Rabla: Cate tichete mai sunt disponibile pentru persoane juridice

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat anul acesta suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze avutovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al Programului a fost de 6.500 lei.

Pe langa aceasta, au fost oferite eco-bonusuri (maxim doua fiecarui beneficiar) in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100 g/km si respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Programul Rabla 2014 pentru persoane fizice a fost adresat tuturor celor care au dorit sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou.

Prin introducerea tichetului electronic, cetatenii s-au inscris direct la dealerul auto validat de la care au dorit sa cumpere, apoi au mers la un colector autorizat pentru casare, urmand sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

Dealerul trebuie sa livreze autovehiculul nou in termen de 90 de zile de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, dar nu mai tarziu de data de 10 decembrie 2014 inclusiv.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...