Prima reactie a UDMR dupa discursul lui Dragnea: Foarte mult iz politic. Povestea cu amnistia si gratierea nu e binevenita

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 13:41
13176 citiri
Prima reactie a UDMR dupa discursul lui Dragnea: Foarte mult iz politic. Povestea cu amnistia si gratierea nu e binevenita
Foto: Arhiva (UDMR)

Discursul lui Liviu Dragnea de la sedinta Consiliului National a avut "foarte mult iz politic" si "putine elemente care realmente vizeaza prioritati actuale", spune Attila Korodi, liderul deputatilor UDMR, care nu este de acord cu ideea adoptarii unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere.

Reactia vine dupa ce, duminica seara, de la tribuna Consiliului National al PSD, liderii coalitiei guvernamentale, in frunte cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au insistat pe ideea amnistiei si gratierii si au lansat atacuri la adresa Uniunii Europene, cu doar cateva zile inainte ca Romania sa preia presedintia rotativa a uniunii.

"Declaratiile de acolo erau pur politice, cu foarte putine elemente care realmente vizeaza prioritati actuale. De aceea, mai multe comentarii nu as dori sa fac", a declarat Attila Korodi, la solicitarea Ziare.com.

Cat despre atacurile la adresa UE, deputatul UDMR a afirmat ca "un discurs antieuropean nu este binevenit".

"Suntem foarte angajati si ferm convinsi ca singura cale pentru a dezvolta Romania este sa faca parte din familia europeana, pentru ca asta este singura sansa.

Pe de alta parte, ca sa comentam discursul dl Dragnea pe aceasta speta, ar trebui sa disecam toate elementele, sa vedem anumite elemente care pot fi reale. Dar, pe de alta parte, foarte mult iz politic a avut discursul acela.

De aceea, nu cred ca ar trebui Romania, la ora actuala, sa aiba alte prioritati, pe langa presedintia Consiliului UE, decat prioritatile proprii. Tot ce inseamna celelalte agende, acelea nu sunt ale Romaniei", a subliniat deputatul UDMR.

In ceea ce priveste amnistia si gratierea, ceruta vehement duminica seara pe mai multe voci, Attila Korodi ne-a precizat: "Am mai fost intrebat si am mai spus - povestea cu amnistia si gratierea (si titulatura aceasta) nu cred ca este binevenita nicicum, mai ales solutii de ordonanta de urgenta".

"Ar trebui cumva gasit un instrument juridic prin care sistemul judiciar sa poata sa reverifice, la cererea unor persoane vizate, decizii, ceea ce inseamna proceduri de revizuire individuala, in cazul in care se constata ca au fost luate decizii pe baza unor instrumente neconstitutionale.

Acest lucru ar trebui sa existe in legislatia romaneasca, dar mai mult, sa existe o amnistie si o gratiere, nu cred ca e o idee binevenita. Si folosirea acestui termen cred ca este hazardata", a adaugat acesta.

Intrebat daca UDMR si-a schimbat, cumva, atitudinea fata de motiunea de cenzura dupa cele intamplate duminica seara la Consiliul National al PSD, liderul deputatilor UDMR a precizat ca inca nu s-a luat o decizie, din cate stie el.

"Nu am informatii in plus, eu saptamana trecuta am fost la Consiliul Europei, dar colegii mei cred ca au comunicat destul de mult pe tema aceasta. Noi o sa avem in zilele urmatoare o reuniune a grupurilor parlamentare reunite si atunci vom lua o decizie.

Luni vom vedea textul motiunii, vom vedea daca cei care au depus motiunea doresc sa aiba un dialog cu noi pe tema aceasta si pana joi (cand se voteaza motiunea de cenzura - n.red.) se va lua o decizie", a precizat Attila Korodi.

#UDMR discurs Dragnea amnistie gratiere , #stiri Attila Korodi