Ziare.com

Verestoy Attila a revenit la Senat si a preluat functia de chestor

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 23:15

   

Verestoy Attila a revenit la Senat si a preluat functia de chestor
Senatorul UDMR Verestoy Attila, ranit de curand intr-un accident rutier, a revenit miercuri in Senat si a fost votat de plen chestor. El a declarat ca spera ca nu va fi anulata HG referitoare la UMF TG Mures.

Fekete-Szabo Andras-Levente a demisionat din functia de chestor, iar Verestoy a fost votat pe acest post, cu 52 de voturi "pentru".

Verestoy Attila a declarat ca spera ca Victor Ponta sa respecte legea si propriile promisiuni si sa nu revina asupra HG privind UMF Tg. Mures atunci cand va deveni premier.

"Eu am auzit ca domnul prim-ministru desemnat - domnul Victor Ponta - a spus ca are o prioritate zero... si prioritatea zero, asa a spus... ca respecta legea, deocamdata exista o lege conform caruia s-a adoptat aceasta hotarare de guvern, deci eu cred ca daca fac un rationament logic si sa tin de promisiuni, atunci vor respecta legea si conform prioritatii zero declarat de domnul Victor Ponta, nu vor reveni asupra hotararii de guvern", a declarat el.

Intrebat daca mai exista vreo posibilitate ca sa discute UDMR cu PSD si sa-l roage pe Victor Ponta sa nu anuleze aceasta HG, Verestoy a spus:

"Nu cred ca este formulare de rugaminte, eu cred ca este un pact de intelepciune politica din partea noii puteri, daca respecta aceasta lege si respecta hotararea de guvern care pune in aplicare legea - cam tardiva, asta este adevarat si asta e vina coalitiei care a fost - dar va pune in aplicare o prevedere legala, este un gest de normalitate".

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat miercuri ca CExN al PSD nu a luat nicio decizie privind anularea Hotararii de Guvern de infiintare a unei linii de predare maghiare la UMF Targu-Mures.

"Deciziile se iau marti in sedinta de Guvern, daca noul Guvern primeste votul de investitura. Mi se pare neserios sa vorbesc ca si cum as fi la guvernare", a declarat Ponta. Intrebat daca s-a luat totusi o decizie politica in partid, Ponta a raspuns ca acest lucru se va stabili la nivel de USL. "Nu, vom discuta la USL", a declarat el.
Sursa: rNews

Articol citit de 1821 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor