Lovitură grea primită de Rusia de la doi giganți auto germani. Proprietarii nu mai pot controla funcționarea mașinilor

Duminica, 03 Septembrie 2023, ora 12:06
77880 citiri
Lovitură grea primită de Rusia de la doi giganți auto germani. Proprietarii nu mai pot controla funcționarea mașinilor
Dealerii ruși nu vor putea diagnostica vehiculele FOTO Twitter

Producătorii auto germani BMW și Audi au deconectat dealerii ruși de la software.

Potrivit ediției ruse a ziarului Izvestia, din această cauză, proprietarii de mașini ale acestor mărci au probleme cu întreținerea lor. Aceștia nu pot face, de exemplu, un duplicat al cheilor. Iar departamentele de service nu înțeleg dacă dealerii vor putea diagnostica vehiculele.

Tot în august, distribuitorul Mercedes-Benz a anunțat deconectarea completă a dealerilor ruși de la software. Printre altele, accesul la sistemele online pentru întreținere a fost limitat. Furnizarea de vehicule și piese de schimb către Rusia, precum și furnizarea de asistență tehnică producătorilor de automobile, este interzisă de sancțiunile impuse Rusiei din cauza invaziei Ucrainei.

Alexander Trepetin, expert auto, a vorbit despre consecințele deconectării dealerilor ruși.

”Din câte știu eu, da. Acesta este primul caz care privește Europa și partea civilizată a lumi. Pentru a efectua orice acțiuni cu software-ul mașinii, reprezentanții oficiali trebuie să contacteze serverele centrale ale producătorului pentru a obține permisiunea, o cheie pentru o anumită operațiune. Aceste operațiuni includ o listă destul de lungă de lucrări, de la întreținere până la înlocuirea pieselor de schimb.

Întrucât o mașină modernă este, de fapt, un computer pe roți, toate elementele care afectează siguranța unei mașini sunt controlate de un computer. Pentru a înlocui orice piesă, să zicem un far, trebuie să înregistrați această înlocuire în computerul de bord al mașinii, astfel încât mașina să înțeleagă: „Am o piesă de schimb nouă”. Deci, pentru a prescrie această înlocuire, trebuie să contactați serverul principal al producătorului.

Adică, programul dealer-ului accesează serverul principal al producătorului prin Internet și primește permisiunea pentru anumite acțiuni de acolo. Fără astfel de permisiuni, nu este posibilă modificarea software-ului în niciun fel. Și, de fapt, dealerii, lipsiți de acces la servere, au doar posibilitatea de diagnosticare și, după cum bănuiesc, cu un software alternativ.”

Quarterly Report - Editia 4

Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Proprietar de bolid, dar și al unui cal, un ieșean a decis să iasă la plimbare pe drumurile din județ, probabil pentru a se lăuda cu ce deține. Așa că, s-a suit la volanul autoturismului,...
”NATO este o organizație indecisă și lașă”. Raport către Putin privind un război major cu alianța militară occidentală
”NATO este o organizație indecisă și lașă”. Raport către Putin privind un război major cu alianța militară occidentală
După cum precizează canalul de propagandă rusă „Kremlin Snuffbox”, șeful Statul Major al Armatei Ruse, Valeri Gerasimov, a raportat către Putin trei aspecte în eventualitatea unui mare...
#audi, #bmw, #software, #blocare, #Rusia, #dealer , #Rusia