CSM ii da dreptate lui Lazar - in dosarul de candidatura nu e nicio ordonanta de clasare referitoare la Iohannis UPDATE Avem documentele oficiale

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 14:58
21229 citiri
CSM ii da dreptate lui Lazar - in dosarul de candidatura nu e nicio ordonanta de clasare referitoare la Iohannis UPDATE Avem documentele oficiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii i-a raspuns, luni, in scris procurorului general Augustin Lazar la solicitarea facuta vineri, cand a cerut sa i se comunice daca la dosarul sau de candidatura exista o solutie de clasare intr-un dosar ce-l viza pe presedintele Klaus Iohannis.

In raspunsul scris trimis de CSM catre Lazar se arata ca "nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitare".

"Urmare a adresei dumneavoastra nr. 2631/C/2018, va aducem la cunostinta ca in urma verificarii documentatiei atasate la lucrarea noastra nr. 8012/2016 (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra", este raspunsul trimis procurorului general de catre CSM.

UPDATE: Procurorul general a facut publica corespondenta purtata cu Consiliul Superior al Magistraturii in acest sens. Astfel, a fost publicata atat solicitarea lui Lazar catre CSM, cat si raspunsul primit.

Le puteti accesa, in format pdf, aici:

Amintim ca procurorul general Augustin Lazar si ministrul Justitiei Tudorel Toader au intrat in confruntare privind existenta unei ordonante de clasare in cazul lui Klaus Iohannis, care ar fi fost semnata de Augustin Lazar, in perioada cand acesta avea o functie de conducere la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Documentul ar fi fost in mapa lui Augustin Lazar, in 2016, cand a candidat pentru sefia Parchetului General, sustine Toader.

Insa Lazar a precizat vineri ca nu a instrumentat niciun dosar al presedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Lazar a adaugat ca a cerut informatii de la CSM, daca la mapa profesionala exista vreo astfel de lucrare si i s-a raspuns ca nu. Ulterior, el a spus ca precizarea a fost facuta telefonic si a cerut si un raspuns in scris de la Conisiliu.

Pe de alta parte, Toader a anuntat ca va publica in urmatoarele zile rezolutia de clasare a dosarului care il viza pe Klaus Iohannis, pe care a gasit-o in dosarul de candidatura a procurorului general, Augustin Lazar.

Pe de alta parte, Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia a aratat pentru Ziare.com ca Augustin Lazar nu a solutionat si nici nu a confirmat vreun dosar in care apare numele presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Vezi si:

#ordonanta clasare dosar Iohannis Lazar, #raspuns CSM Augustin Lazar , #evaluare Tudorel Toader
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
bineinteles, a pus-o bine Tudorel, sa nu faca picioare... asteptam