Procesul lui Lazar pentru suspendarea revocarii se va judeca la Bucuresti. Mesaj ironic de la Toader dupa decizia instantei

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 14:06
13580 citiri
Procesul lui Lazar pentru suspendarea revocarii se va judeca la Bucuresti. Mesaj ironic de la Toader dupa decizia instantei
Foto: Arhiva Ziare.com

Procesul in care se judeca cererea procurorului general Augustin Lazar de suspendare a procedurii de revocare din functie ajunge la Bucuresti, in urma deciziei de marti a Curtii de Apel Alba Iulia.

Solicitarea ministerului

Reprezentantul Ministerului Justitiei a cerut ca procesul sa fie judecat la Curtea de Apel Bucuresti, invocand exceptia necompetentei teritoriale, in timp ce avocatul lui Augustin Lazar a cerut ca speta sa ramana la Alba Iulia, invocand faptul ca procurorul general are acolo domiciliul.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis exceptia privind necompetenta teritoriala, astfel ca procesul va continua la Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia este definitiva.

Imediat dupa ce a aflat decizia instantei de la Alba Iulia, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a postat un mesaj ironic la adresa lui Augustin Lazar, in care da de inteles ca procurorul general ar fi deschis procesul la Curtea de Apel din Alba Iulia pentru a trage de timp.

"Instanta de contencios administrativ a declinat competenta solutionarii actiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului catre instanta din capitala. Oare autorul plangerii chiar nu cunostea regulile de competenta sau pur si simplu a vrut sa mai traga de timp?", scrie pe Facebook Tudorel Toader.

O revocare mult dezbatuta

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anuntat declansarea procedurii de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.

Procurorul general, Augustin Lazar, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din functie declansata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Vezi si Argumentele lui Augustin Lazar pentru suspendarea procedurii de revocare din functia de procuror general

Amintim ca Sectia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazar.

#termen proces revocare Augustin Lazar , #evaluare Tudorel Toader