Augustin Lazar s-a intalnit cu procurori din Departamentul de Justitie al Statelor Unite

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 15:38
5022 citiri
Augustin Lazar s-a intalnit cu procurori din Departamentul de Justitie al Statelor Unite
Foto: Ministerul Public

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, i-a primit, marti, la sediul Parchetului de pe langa ICCJ, pe Matthew Hiller si Anca Pop, procurori federali din cadrul Departamentului de Justitie al Statelor Unite.

"In cadrul discutiilor a fost subliniata excelenta relatie de cooperare judiciara romano-americana, in acest sens fiind evocate cateva dintre cauzele complexe solutionate prin efortul comun al procurorilor din cele doua tari", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, intrevederea profesionala dintre procurorii romani si cei americani a fost "una tehnica, aplicata", realizandu-se "un schimb de bune practici" si punandu-se "bazele unei colaborari directe".

"Cei doi procurori federali s-au aflat in Romania pentru a sustine un work-shop pe teme de actualitate si prioritare pentru Ministerul Public, referitoare la investigatiile in domeniul proprietatii intelectuale, criminalitatii informatice spalarii de bani", se mai arata in comunicatul citat.

La discutii au mai participat din partea Ministerului Public si seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica, procurorul Romulus Varga, precum si Nadina Spinu, procuror in cadrul Serviciului de cooperare judiciara internationala, si Anda Murgoi, procuror in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

C.B.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Augustin Lazar procurori federali americani , #procuror general
  1. Topul alimentelor extrem de periculoase pentru oameni, care se află de multe ori în coşul de cumpărături. Avertismentul unui expert: “Doar bombe calorice. A nu se consuma de către copii”
  2. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
  3. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
  4. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  5. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  6. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  7. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  8. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  9. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  10. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO