Ziare.com

Bilantul Parchetului General: Accent pe haosul creat de "reformele" facute in interesul infractorilor

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 07 Martie 2018, ora 12:22

   

Bilantul Parchetului General: Accent pe haosul creat de "reformele" facute in interesul infractorilor
Procurorul general Augustin Lazar a prezentat, miercuri, bilantul Ministerului Public pe anul 2017. La sedinta a participat presedintele Klaus Iohannis, in schimb, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si premierul Viorica Dancila nu au venit la eveniment, asa cum nu s-au dus saptamana trecuta nici la bilantul DNA.

Discursurile tinute de Lazar, dar si de presedintele Klaus Iohannis si sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea, au fost dure si transante. Ei au vorbit de succesele procurorilor pe care acestia le-au realizat in ciuda problemelor pe care intreg sistemul judiciar le infrunta din cauza "reformelor" facute cam din 4 in 4 ani.

Daca Lazar si Tarcea au avut mesaje imbracate in metafore in ce ii priveste pe beneficiarii acestor reforme, Klaus Iohannis a spus clar ca romanii nu vor ca infractorii sa faca legea, in timp ce magistratii risca sa fie subordonati politic.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT principalele informatii si declaratii de la bilantul Parchetului General:

12:22 - Augustin Lazar multumeste celor prezenti si declara sedinta de bilant inchisa.

12:12 - Vorbeste Catalin Ionita, seful Politiei Romane:

- Va transmit un mesaj de incredere si apreciere tuturor procurorilor implicati in aplicarea legii si combaterea criminalitatii. Acesta este scopul nostru comun.

- In toata activitatea mea ca politist, de peste 20 de ani, am avut o relatie institutionala excelenta cu Parchetul General. Activitatea Ministerului Public nu poate fi desprinsa de munca politistilor, pe care o fac sub delegarea procurorilor sau sub evaluarea acestora.

- Volumul de munca in instrumentarea cauzelor penale este unul impresionant. Numarul de politisti a scazut semnificativ in 2016 si 2017. In 2017, impreuna am tinut criminalitatea sub control.

- Cooperarea institutionala reprezinta o prioritate pentru Politia Romana. Problemele procurorilor le stim, pentru ca sunt si problemele noastre.

- Un obiectiv al mandatului meu este sa acoperim posturile libere. Nu doar numeric, ele trebuie sa acopere si nevoile societatii.

- Romanii trebuie sa simta ca traiesc intr-o tara libera, in care viata si prioritatile sunt aparate. Va asigur de tot sprijinul Politiei Romane.

12:02 - Ia cuvantul sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea:

- Ieri am avut ocazia si placerea de a participa la bilantul Inspectiei Judiciare, bilant la care, fara sa ne vorbim dinainte, toti vorbitorii au remarcat ca 2017 a fost un an interesant.

- La bilantul DNA domnul Lazar a reamintit, si cred ca era nevoie, ca suntem totusi in anul Centenarului. Avand in minte aceste imagini care s-au derulat in ultima perioada, am avut curiozitatea sa verific ce s-a intamplat pe 7 martie de-a lungul timpului in Romania. Am aflat lucruri interesante. In 1441, Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei, 30 de ani mai tarziu Radu cel Frumos a atacat Moldova, al carui domn era Stefan cel Mare.

- Va spune ceva? Mie imi spune pentru ca ne arata ca Romania a trait mai mereu vremuri interesante.

- Nu pot sa nu remarc ca Justitia de 28 de ani traverseaza perioade interesante. Din 4 in 4 ani, a inceput sau s-a finalizat ceea ce in opinia unora inseamna reforma a Justitiei. Rezultatul? Legi multe si imperfecte, sistem haotic al cailor de atac, noi Coduri, instante supraaglomerate, au avut drept efect ingreunarea procedurilor.

- Ma doare sa spun ca pot sa accept ideea ca nimeni nu s-a gandit la efortul pe care un magistrat il face pentru a lucra in aceste conditii. Dar nu accept ca nimeni nu s-a gandit la destinatarul final al oricarei reforme - cetateanul.

- Am constatat ca a fost finalizat Hexipharma, ma rog la Dumnezeu ca acest dosar sa nu vina curand la ICCJ, ca nu avem unde sa-l depozitam

- Am vazut ca s-a finalizat Mineriada. ICCJ nu are o sala in care acest dosar sa fie judecat, am incheiat protocoale cu Curtea Militara de Apel si sa ne rugam la alte instante pentru a ne gazdui.

- Aceasta este realitatea din Romania, dar nimeni nu s-a gandit sa indrepte in primul rand aceasta strambatate din Justitia din Romania.

- Cu toate acestea, au existat si exista rezultate foarte bune.

- Vorbim de comportamente care uneori depasesc limita a ceea ce inseamna deontologic. Ma intorc la bilantul IJ: concluzia a fost ca, in ultima perioada, desi numarul actiunilor disciplinare a scazut, a crescut numarul abaterilor savarsite cu rea credinta si grava neglijenta.

- Comportamentul nostru e de natura a contribui la ridicarea increderii in actul de justitie.

11:59 - Ia cuvantul sefa CSM, Simona Marcu:

- Cifrele prezentate dau deplina masura a eficientei unitatilor de parchet. 2017 a fost un an dificil, cu multe provocari. Noi, magistratii, nu traim intr-un glob de sticla, suntem oameni ai cetatii.

- Exista asteptari uriase de la noi. Magistratii MP au datoria de a clarifica aspectele cu care sunt investiti.

- Indiferent de statutul juridic al celor care semnaleaza fapte penale, procurorii trebuie sa-si faca datoria.

- Opinia publica nu asteapta perfectiune, ca ea nu exista, asteapta sa avem puterea de a recunoaste caracterul perfectibil al activitatii noastre si de a ne asuma erorile.

- Fac apel la un sentiment profund care trebuie sa ne insoteasca intreaga existenta: patriotismul.

11:50 - Ia cuvantul Klaus Iohannis:

- Va multumesc pentru invitatie, va felicit pentru activitatea derulata cu succes in anul care s-a scurs. Ministerul Public are un rol constitutional foarte bine definit. Procurorul e un aparator atat al ordinii de drept, cat si al drepturilor si libertatilor cetatenesti.

- Impartialitatea, integritatea si profesionalismul procurorului il fac responsabil de corecta instrumentare a dosarelor.

- A devenit un obicei in Romania sa se dezbata intens statutul procurorului. Se invoca frecvent articolul din Constitutie care spune ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea ministrului Justitiei. Dar sintagma este sub autoritatea MJ, in niciun caz in subordinea MJ.

- Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, pentru a se induce impresia unui control mai amplu decat cel prevazut de legea fundamentala.

- Observam in unele discursuri o tot mai mare grija fata de soarta unor inculpati si condamnati penal, care sunt deranjati ca sistemul judiciar isi face treaba tulburandu-le linistea si bunastarea.

- Procurorii sunt de aceeasi parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii. De cealalta parte se afla indivizi certati cu legea.

- Constitutia nu prevede dreptul la liniste al celor care incalca legea.

- Cetatenii sunt egali in fata legii. Magistratii sunt cei chemati sa se asigure ca dispozitiile acestea se aplica.

- Se incearca intimidarea celor care aplica legea.

- Daca exista erori, ele trebuie corectate cu celeritate, daca se fac greseli cei responsabili sa fie trasi la raspundere. Unde se constata abuzuri, sanctiunile sa fie aplicate urgent si cu severitate.

- Orice raport de activitate ne invita sa privim catre viitor. Trebuie gasite si implementate masuri pentru eficientizarea instrumentarii cauzelor, reducerea numarului de dosare.

- Cred ca Romania are nevoie sa dezvolte politici publice, o legislatie care sa puna mai mult accent pe prevenire si educare.

- Romanii nu isi doresc ca infractorii sa faca legea si magistratii sa fie subordonati politicului. Societatea a inteles ca o Romanie moderna nu poate fi cladita pe nisipuri miscatoare. Unul dintre pilonii de baza ai democratiei e o justitie independenta.

- Va doresc succes. Raman un sustinator ferm al unei justitii independente.

11:11 - Vorbeste Augustin Lazar:

- Bun venit la analiza activitatii Ministerului Public desfasurata in 2017. Am decis in acest an sa desfasuram sedinta in Sala de Marmura in considerarea contributiei unei componente importante ale Ministerului Public - parchetele militare. Procurorii militari au avut o contributie relevanta la activitatea Ministerului Public, au clarificat aspecte ale istoriei recente a Romaniei (trimitere la ancheta in dosarul Mineriadei, finalizata in 2017).

- Bilantul Ministerului Public pe 2017 se desfasoara sub auspiciile Centenarului Marii Uniri. In acest context, se inscrie si publicarea recenta a lucrarii Protectia juridica a patrimoniului cultural. E un ghid de referinta pentru activitatea colegilor nostri.

- Atentia publica permanenta si insistent orientata catre munca procurorilor a impus asumarea unei tinute integre.

- In 2017 procurorii si-au indeplinit cu profesionalism atributiile legale.

- Prevederile legale si constitutionale asigura independenta operationala a procurorilor si impiedica imixtiuni ale altor autoritati din afara puterii judecatoresti.

- Asta permite ca principiul separatiilor puterilor in stat sa fie respectat.

- In 2017, procurorii au avut 1.752.000 de dosare, din care au solutionat 533.000 de dosare, privind aproape 60.000 de inculpati care au fost trimisi in judecata.

- Aproape 4.000 de inculpati sunt minori, un numar care trebuie sa ne puna pe ganduri.

- Au fost arestati preventiv circa 10%, masurile preventive au fost aplicate echilibrat, fara excese.

- 20.380 au savarsit infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, mai mult de jumatate pentru conducerea sub influenta alcoolului, peste 10.000 de inculpati. Ne atrage atentia asupra carentelor educatiei unor oameni.

- Au fost achitati preventiv 1,7% din inculpatii trimisi in judecata in 2017, asemanator cu procentul de anul trecut.

- Aspecte ingrijoratoare pentru violenta in familie - 1.500 de inculpati trimisi in judecata.

- Copii victime ale parintilor, 223, dintre care 162 minori. 62 de copii victime ale omorului, tentativa si fapta consumata. 57 de copii victime ale lovirilor si alte violente, 44 victime ale violurilor.

- Raportat la relatia frati si surori victime, 132 de victime, 43 victime ale omorului intre frati si surori. Cifre care ne pun foarte serios pe ganduri.

- Este necesar sa luam masuri care sa previna savarsirea acestor infractiuni.

- Cazuri reprezentative: fapte savarsite de membrii comisiei pentru acordarea titlului de luptator in revolutie, o cauza complexa. Dosarul Hexi Pharma. Furtul tezaurelor antice, in care au fost recuperate doua tabule de bronz, datate la 170 d. Hr, cel mai vechi document epigrafic si legislativ gasit pe teritoriul Romaniei. Si cauza cunoscuta generic Mineriada. Procurori militari au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor. S-a retinut ca autoritatile statului au declansat un atac violent asupra manifestantilor pasnici.

- Investigarea infractiunilor de coruptie, conflict de interese, infractiuni contra patrimoniului cultural, contra mediului si fondului forestier. Aceasta directie strategica a fost bine evaluata in rapoartele MCV si in media a fost bine reflectata.

- In 2017, 2.501 inculpati au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei. 4,2% din numarul total al inculpatilor trimisi in judecata. E un trend bun.

- Cooperarea judiciara internationala a fost o directie importanta urmata de Ministerul Public.

- Formarea unui corp profesional de o inalta tinuta etica e o directie strategica a MP, observam cat de jenante sunt vulnerabilitatile care ne sunt prezentate in media. E foarte neplacut sa vedem vulnerabilitati de grad destul de jos prezentate in media.

- Am incheiat protocoale cu Ministerului Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului si cu Greenpeace Romania. Toti cei care doresc sa aiba o contributie la protejarea mediului au un partener in MP. A continuat realizarea proiectului Justitia Verde si crearea unei linii verzi unde cetatenii pot semnala fapte in legatura cu mediul.

- E de remarcat participarea masiva a procurorilor, voluntari, la orele de educatie juridica in scoli.

- Avem in vedere modernizarea in sensul informatizarii MP.

- Controlul Inspectiei Judiciare: principalele concluzii au pus in evidenta asumarea si indeplinirea in mod corespunzator a atributiilor.

- Prioritatile MP pentru anul 2018: furnizarea unui serviciu public profesionist; consolidarea progreselor in combaterea coruptiei; promovarea standardelor europene in ce priveste drepturile omului; consolidarea unui corp de procurori integri.

- Va felicit pentru activitatea din 2017 si va urez succes. Multumiri si jurnalistilor pentru contributia importanta pe care au avut-o in reflectarea in media a eforturilor MP.

11:08 - Se intoneaza imnul national.

11:07 - La prezentarea bilantului sunt prezenti si sefa Curtii Supreme, judecatoarea Cristina Tarcea, si seful Politiei Romane, comisarul Catalin Ionita, reprezentanti de la ANI, ONPCSB, DLAF, magistrati, precum si reprezentanti ai unor ONG-uri si ai corpului diplomatic.

11:02 - La bilantul Ministerului Public a ajuns si sefa CSM, judecatoarea Simona Marcu. Ea nu a fost prezenta la bilantul DNA de saptamana tercuta. Este prezent si seful Sectiei de procurori din CSM, Codrut Olaru.

10:57 - A ajuns la Cercul Militar si presedintele Klaus Iohannis. El va sustine un discurs in aproximativ 10 minute.

10:50 - In sala au ajuns oficialii si asteapta sa inceapa sedinta de bilant. Iata-i pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi si seful DIICOT Daniel Horodniceanu.


Foto: Digi 24 TV


Un an sensibil pentru Justitie

In urma cu o saptamana, presedintele Iohannis a participat la sedinta de bilant a DNA, unde a afirmat ca asistam la manifestari virulente ale disperarii in incercarea clara de a subordona justitia politicului, in care niste inculpati si condamnati penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au anchetat. Presedintele a spus insa ca acestia nu au sanse de reusita.

"Cetatenii isi doresc o Romanie demna, o justitie dreapta si o societate in care cei care se plaseaza sau incearca sa se plasese deasupra legii raspund pentru faptele lor, indiferent de functie, avere sau statut social. Increderea in justitia din Romania este data de cei care o insufletesc. Magistratii sunt repere. Integritatea lor trebuie sa ramana standard de referinta pentru societate. Abaterile individuale care risca sa afecteze presigiul intregului corp trebuie combatute", a adaugat presedintele.

El a aratat, de asemenea, ca incertitudinea generata de multiplele modificari legislative adoptate de Parlament anul trecut dauneaza grav societatii romanesti.

"Am deplina incredere ca institutiile statului cu atributii in domeniu vor continua sa se manifeste atunci cand independenta justitiei este in pericol. Procesul de transformare democratica a unei societati este de durata. Cred ca Romania are nevoie de o lege care sa puna mai mult accent pe masurile de prevenire a faptelor de coruptie si pe educarea romanilor, in special a tinerilor. Prin activitatea sa, DNA a aratat ca principiile statului de drept sunt realitati. Veti avea in mine un partener si un sustinator al aplicarii acestor principii. Va urez in continuare mult succes", a incheiat presedintele Iohannis.

Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, la bilantul DNA, ca 2017 a fost un an sensibil, insa nu ar dramatiza in sensul ca a fost greu, spunand ca, atunci cand sunt valuri, magistratii isi pot da masura profesionalismului.

"Anul 2017 intr-adevar a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu as dramatiza, in sensul ca a fost un an greu. Cand ma uit in sala, vad magistrati ai Ministerului Public care au ajuns la maturitatea profesionala si care acum trebuie sa demonstreze ca pot face fata problemelor adevarate. (...) Atunci cand sunt valuri ne putem da masura profesionalismului", a afirmat Augustin Lazar.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
56 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce-mi pasa mie de dorinta ta ?

Daca nici PNL nu=i contreaza, nu o sa le pun eu coarne sa se impunga.

 

Absolut neacceptabil pentru Dancila si Toader

sa se eschiveze de la indatoririle functiilor lor, bosumflati si ciudosi pentru nu le-a iesit manevra cu decapitarea DNA. Acesti domni Goe continua sa exceleze rpin comportamentul de chiulangii de scoala profesionala.

 

2dorelr si Dracila lipsesc!!

Cine are nevoi de 2 Lingăi ai Penalului Zdragnea??

 

"Toader si Dancila lipsesc"

Mai vroiau caricaturile să se ducă și la Bruxelles, să facă circ acolo ca la Cloaca3...
Normal că lipsesc, acolo se discută chestii serioase, in limbaj de specialitate, ce să caute aia doi, care habar nu au cu ce se mănancă economia sau Justiția...???

Ăștia doi, Roboțel și Paiața, parcă sunt scoși direct din Vrăjitorul din Oz, Sperietoarea de ciori și Omul de tinichea. Dragnea e Leul fricos și laș, sau mai degrabă o cotarlă jigărită in blană de leu.

Așa ceva ...

Aceasta este Justiția pe care o laudă Ziare.Com?

"Motivare halucinanta in dosarul in care fostul ministru Constantin Nita a primit 4 ani de inchisoare cu executare. Inalta Curte a luat de bun denuntul lui Tiberiu Urdareanu si l-a condamnat pe Nita pentru ca nu a adus probe care sa infirme acuzatiile DNA: “In ceea ce priveste acuzatia ca ar fi primit 30.000 euro nu a adus vreo proba care sa infirme veridicitatea ei... Lipsa unei probe directe cu privire la fapta nu este de natura sa excluda inexistenta ei"

penalii intre ei...

...isi fac bilantul!
procurorul general al romaniei are dosar penal!
presedintele romaniei este dovedit hot!

Congres

Se pare ca la viitorul congres al pcr vasilica și tudorica vor fi recuzați. De unde și absenta lor la bilanț..ei intrevăd o cariera la circ, cuplul se va numi maimuțică și fazanul.

Statul || a ales neprezentarea!

Mai bine 3-0 decit un scor de maidan.
Din partea mea: duca-se in pustii ca nu le vom simti lipsa

Luați din față ...., nu stați la rand! Sorina M.

Laura Codruta Kovesi a dat in judecată in 2015 jurnalisti de la Antena 3 care au criticat-o public pentru modul cum de fapt nu s-a instrumentat dosarul Bercea Mondial- Mircea Băsescu. Dosarul, desi vechi, s-a miscat si a fost instrumentat abia după ce Antena 3 a difuzat inregistrările cu Mircea Băsescu, mai intai prin invăluirea unei spete de santaj, si abia apoi printr-un dosar pe Mircea Băsescu care a fost confirmat de instante prin decizie definitivă de condamnare. Insă Laura Codruta Kovesi s-a simtit lezată si, in nume personal, pe persoană fizică, nu ca sef de institutie, a depus actiune in instantă, considerand că intrebările si comentariile unor jurnalisti si din partea unei statii i-au creat un “grav prejudiciu de imagine si au adus o gravă atingere demnitătii umane".
Desi instanta pe fond a admis actiunea făcută in nume personal, pe persoană fizică, de către Kovesi, găsind in mod curios vinovati jurnalisti care nici măcar nu au participat in emisiune sau care nu au făcut comentarii, iar apoi procesul a fost strămutat de două ori si tărăgănat, astăzi vedem evolutii periculoase in acest caz, in care Laura Codruta Kovesi, in nume personal, ca persoană direct implicată, foloseste indirect si in subteran puterea institutiei pe care o conduce pentru a interveni in procesul ei civil.
Interventia DNA, intr-un proces civil in care persoana privată Laura Codruta Kovesi este parte si se consideră vătămată, printr-o adresă trimisă instantei in care solicită intempestiv documente din dosarul civil in interesul solutionării unei cauze PENALE, este un puternic si real factor de presiune la adresa instantelor care sunt menite să judece independent, impartial si echidistant această spetă in mod definitiv.
Fundamental este ca judecătorii să nu se lase influentati, presati, timorati sau să fie speriati. Pentru ca doar ei si numai in temeiul legii infăptuiesc actul de Justitie. Ca procuror sef al DNA nu ai voie niciodată să folosesti impotriva nimănui forta si puterea institutiei pe care o conduci ca să pui presiune sau să intimidezi instante si judecători.
Practica universală a CEDO dă dreptul jurnalistilor să critice autoritătile statului, chiar permite doze de exagerare cand vine vorba de persoane care apartin institutiilor statului sau de reprezentanti ai săi. Iar rolul jurnalistului este să ofere publicului informatie, să fie mereu in slujba celor condusi, nu a conducătorilor. Jurnalismul de investigatie se concentrează pe abuzul de putere, pe urmărirea banilor, pe mari afaceri de coruptie sau judiciare, este adevăratul watchdog de pe coridoarele puterii. Indiferent la ce statie, ziar sau site lucrăm.

Bengosul 2007,rank user 5,07:46

Sunteti amuzant.
Aceeasi postare la doua articole.
"Indiferent la ce statie,ziar sau site unde lucram"-citati dumneavoastra din Sorina Matei.
Si,mai mult,adaugati vesel:"Special pentru Dogioiu de la Sorina Matei.Ultima fraza e geniala...Cititi de o mie de ori"
Doua muste dintr-o lovitura,sa zic asa:
1)ultima fraza...este ,de fapt,o propozitie.
2)Constructia"indiferent la ce statie UNDE lucram"are ceva din gingasia lui:Am DECAT antena 3 in cuget!

Marele alb, blond a inceput sa se tina de conferin

te, ca de procese mai greuceanu.

Ha ha,ha!

Gudurel buze reci si Vasilica Docila,nu ..joaca.Au cartonas...ROSU.Asa arata..SLUGILE platite de poporul roman.

Ce rusine !

Tudorel si Vasilica se comporta ca niste copii nazurosi din clasa pregatitoare.

.....................................am Pus aici,.

...o errata!...Gudurel buze reci si Vasilica Docila,nu ..joaca.Au cartonas...ROSU.Asa arata...slugile VOTATE[!] de poporul roman.Suna mai Real avind in vedere ca tot asa s-a votat de la Lovitura de Stat incoace!Pe 'astia' au votat LIBER romanii, 'astia' Fac si Desfac Totul fara UE!UE,Respecta Vointa Alegatorilor chiar si daca-s romani!
viorel ratiu cincinnati oh usa

Bilantul se inainteaza ministrului justitiei, nu

...se face un festival al procurorilor pentru a arata cum functioneaza stalinismul. Marea greseala a lui Werner, e participarea la astfel de sindrofii, sa arate ca nu-l intereseaza cetatenii acestei tari, ci bagatul pumnului in gura. Cine a zis ca Werner are apucaturi naziste, nu s-a inselat.

O pozitie corecta

Daca premierul s-ar fi grabit sa fie si el la lunga masa pentru a asculta discursul autolaudativ al lui Cheoveshi, romanii ar fi inteles ca premierul o gireaza personal pe sefa si garanteaza pentru buna activitate a institutiei. Nu a facut-o si a procedat corect. Romanii au putut vedea clar cine erau cei cocotati la prezidiu dar mai ales cine erau cei care ii apreciau si-i aplaudau furtunos. Niste mestecatori de 'ciunga'!

 
 

Mai Gheo al 2lea!

Tu esti vreo ramasita din divizia Tudor Vladimirescu?
Minca-v-ar viermii de vii pe toti ca voi!

Tanti Dancila e ocupata la manichiurista

guvernului, iar Tudorel participa la spectacole patriotice :

https://www.youtube.com/watch?v=S1Jb8zWwusQ

Bai georgica fara rusine, ce dreaku aveti ba toti trollii...

...penalilor alde-pesedeaua de va permiteti sa vorbiti in numele romanilor?
Ba, voi nu ar trebui sa vorbiti NICI IN NUMELE VOSTRU, fiindca sunteti niste nimikuri care periati niste penali LA ORDIN!
Deci - repet - nici pe voi nu va reprezentati, ci pe niste penali in pragul puscariei!
Terminati dreaku cu tupeul de a vorbi in numele romanilor, ca voi nu sunteti NIMIC!

Ai dreptate si tu, george,

Premierul nu mesteca "ciunga".
Mesteca ignorant(z)a pe paine.
Iar cand painea vine pe filierele pe care ploua cu bani negri care se iau la brateta cordial cu cei albiti,ignorant(z)a face casa buna cu absenta simtului penibilului.
Pe romaneste, cu lipsa de rusine.

Ce face?

Castiga si el un bănuț.
Trebuie sa-si facă norma,nu știu cum sunt plătiți,la număr de cuvinte,la număr de comentarii.
La calitatea comentariilor nu cred caci sunt toți repetenți.

s-au suparat

Limbricii si nu participa!

 

Oare Lazarica va vorbi la bilant si de faptul ca a fost dat in

..judecata, impreuna cu Parchetul, de catre Ciutacu?
E o realizare, nu? )))

2134.

Ciutacu.Asta inseamna "neprihanit"?.

Ciutacu e precis o porecla

Ciutacu a terminat la politehnica o facultate galactică, metalurgia. Nu a profesat ca inginer nici o secunda.

bah Mareane, vad ca ai ramas tot la "genunchele"

broastei, daca vii cu "elite" din astea. Ciutacu, Gadea, Badea, PSD, Docila etc.
nu poti mai mult, oricat te-ai stradui, eh ?
deci tu, continui sa aberezi pe forum, desi v-au scuipat intre ochi cam toti din UE. dupa comediile cu Tudorica Tudorel Toader, dupa suturile in dos pe care vi le-a dat UE, te-ai dat tu la fund vreo cateva zile, simuland rusinea, dar ne-ai aratat ca doar ai simulat :)))

Infractorii nu numai ca fac legea,

ci conduc tara in folos personal si impotriva romanilor.

Justitia nu trebuie sa le faca jocul, ci sa se responsabilizeze in totalitatea ei.

"Accent pe haosul creat de "reformele" facute

in interesul infractorilor".

Astfel se intampla cand penalii si coruptii fac legi.
Presedintele Senatului: inculpat de marturie mincinoasa si favorizare a infractorului.
Presedintele Deputatilor: condamnat penal pentru fraude electorale; inculpat pentru false facturi; inculpat de o GAURA de 21 milioane de euro, furati din fonduri europeene; inculpat de grup infractional organizat si abuz de bunuri sociale (TelDrum, Belina), ...

Ce spune presedintele Iohannis?
"Romanii nu isi doresc ca infractorii sa fac(a) legea".

cine e Dancila?

intreb si eu cine e Dancila... in titlu se spune ca ar avea treaba la Parchet si va lipsi... adica e ceva grav ca lipseste? va observa cineva ca nu-i acolo? sau oricum nu conteaza daca vine sau nu ca nimeni nu pricepe cu ce se ocupa personajul?

 

Ca nu stie nimeni cu ce se ocupa Vasilica, mai treaca-mearga,.

...jalea mare e ca nu stie nici ea!

Stie...

...Ragnea pentru toti.Din scoarta in scoarta.
Eu cred ca nu vor sa participe,pentru ca acolo este "statul paralel",iar ei sunt paraleli cu justitia.

Penibil! Toader IN NICI UN CAZ nu trebuia sa lipseasca!

Doar e ministrul Justitiei, nu insarcinatul cu salvarea de puscarie a banditilor politici!
Atitudinea asta de "imi iau jucariile si plec fiindca nu mi-a iesit pasenta cu incalecatul Justitiei" e demna de un debil mintal!
De la bucatareasa Vasilica nici nu poti avea pretentii, ea saraca e pe dinafara cu orice!

 

Stane.

Despre Tudorel asa se zice,ca "ar fi" ministrul justitiei.
Ce sa caute acolo?.S-o mai ia inca odata?.

dancila vasilica

-dancila o carpa, o rusine .
carpa asta e prim ministrul romaniei .....rusineeee .
- ramane in istoria romaniei ca cel mai rusinos moment de slugarnicie ,obedienta , lipsa de onoare ce face RAMA asta , o rusine neintalnita pentru tara din UE .

angela merkel vs vasilica dancila ...doamneeeeee .

 

Ministrul Toader si premiera Dancila, sunt oameni politici !

Acestia nu au ce cauta in treburile Statului de Drept !

 

Hai ca-i buna !

"Ministrul Toader si premiera Dancila sunt oameni politici !"
Cred ca-i cel mai tare banc pe ziua de azi !
Ce legatura au cei doi cu politica ?
Daca astia sunt oameni politici inseamna ca si porcul canta ca o ciocarlie !
Ha, ha, ha, ha !

Precizare

Sunt manipulati de politic !

Ce bilant sa prezinte acest slugoi de provincie?

Acest slugoi nu are ce bilant sa prezinte! Ce sa ne spuna? Cum a acoperit zeci de cazuri de abuzuri ale subordonatilor sai? Sa ne spuna citi pui i-a scos closca anul asta? Cel mai bun lucru ar fi sa-si de-a demisia in fata presedintelui, slugoiul nu a facut decit sa slugareasca si cam atit! Vai de el de procuror general!

 

Apoulica, a cui slugoi este Lazar?

Ca de Vasilica-fara-gat si Toaderelu-negosul stim ai cui slugoi sunt!
Si ce poate fi mai rusinos decat sa fii slugoiul unui penal?

Interesant

Acu' pe bune !
Ce sa inteleaga slugile Dancila si Toader din raportul dlui Lazar ?

 

Dar ce-i procurorul pentru tine? Cumva, unul de la care iti

...iei lumina cind acuza cite un pesedist? Foarte grav, atunci! Lazarica va fi perceput ca procuror general doar atunci cind va da dovada ca isi face curat in ograda. E presa plina de abuzurile facute de catre subalternii lui, iar el incearca sa ne prosteasca cum ca ar face ceva. Mai vedem si noi, judecam, comentam, dar nu vad nicio masura luata de Lazarica pentru a-si da mizeria afara din institutie. Asa ca, sper ca dupa acest bilant, Lazarica sa-si prezinte demisia. Dar n-o sa vedem la unul ca el, onoare.

La asta nu ai voie sa te gandesti ?

De ce nu-si face shparlamentul mai intai curatenie in interior astfel incat inculpati si/sau condamnati penali sa nu mai ajunga sa faca legi ?
Sau nu ai voie sa te gandesti la asa ceva ? Ai iesi din linia directoare a partidului !

cetatene

Nu cred ca nici un condamnat din mediul politic nu a fost condamnat de procurori; toti au fost judecati de un complet de judecata, au facut apel si recurs tot la o instanta de judecata! Deci, procurorul este cel ce instrumenteaza dosarul cand e caz penal, dar judecata nu o fac tot ei.Nu te mai lua dupa ce tipa ei, judeca dupa ce prevede legea; buna rea, este barometrul care ni se aplica la toti.

ba ciudateanu, nu se spune "Lazar" ci "Tudorel

Toader".
si, vezi ca bateai campii intr-o alta postare mirobolanta, cum ca "Marea greseala a lui Werner, e participarea la astfel de sindrofii, sa arate ca nu-l intereseaza cetatenii acestei tari."
bah, voi nu sunteti reprezentativi, chiar daca ati votat ca oile.
Romania e mai mult decat 3 milioane si ceva de sarmani care au votat PSD pentru un kil de faina si-o bricheta.
apropos, dupa ultimele sondaje cati ati mai ramas ? 1 milion ?

Bilantul Parchetului General

La Dancila se intelege , nu se pricepe si nu a primit voie de la Dragnea , dar la independentul Toader ? Nu il intereseaza bilantul din pc. de vedere profesional sau politic ? Dezinteres sau prostie sau amandoua ?

 

O explicatie

Madam Dancila isi reduce la maximum iesirile publice pentru a nu-si dezvalui nivelul intelectual scazut !
O sluga trebuie sa execute ordinele stapanului, nu sa gandeasca !

Nestiutorii stau de o parte, japoneza nu e pentru oricine'!

Astia doi absenti din ecuatia de fata au scuze ca au lipsit, multe motive s-au enumerat deja insa eu am auzit cum ca Toderas a lipsit deoarece a avut ca sarcina de serviciu sa posteze pe FB care este relatia DNA cu Ministrul Justitiei, de subordobare, colaborare sau altceva!? Pentru venituri de 59 000 lei pe luna cam cu astea se ocupa, da raspunsuri presedintelui pe FB ca fata-n fata nu are curaj ( am vazut ce a fugit de ziaristi) iar conita Viorica spunea cineva ( rea lumea asta) cum ca si-a pierdut notitele si nu era sigura daca trebuia sa spuna; Buna dimineata sau Buna ziua!! Cu aceasta dilema a pierdut notiunea timpului precum si alte notiuni, iar altcineva a consolat-o ca de la pranz incolo poate viziona pe postul TV favorit, mult mai multe decat daca era prezenta.......si uite asa a mai trecut o zi gras platita pentru astia doi, dragii de ei!

GUVERNUL PARALEL!!!!

Vasilica ca Vasilica, de la schela Videle, n-o duce mintea dar, Dorel, "profesorul universitar" la Drept, Rector al primei Universitati din Romania, fost judecator al C.C.R, membru al Comisiei de la Venetia, trimis de Romania, pe cine reprezinta in Romania??? El este parte a sistemului juridic al Romaniei! Varful sau administrativ! Pe cine reprezinta el in Romania? Pentru ca, dupa cum se vede cu ochiul liber, NU pe romani si Romania!!!!

 

E simplu

Tudorel are la baza diploma de sofer !
Ca urmare are un comportament de sofer !

Interesant

Iar le-a umplut gura Iohannis borfasilor din mafia PSD+alde+udmr+minoritati !
Sa vedeti nebunie la haznale in seara asta !

 

Cinstit

eu am constatat pe pielea mea, ca simplul cetatean nu este luat in considerare de cele mai multe ori, in instantele din Romania.Mai mult, cand m-am adresat CSM - Inspectia Judiciara, pentru niste lucruri extrem de clare si elocvente, mi s-a raspuns sec, intr-o singura fraza ca nu se confirma cele reclamate de mine, cu toate ca judecatorul nu a judecat toate capetele de cerere si nu s-a pronuntat, nu a tinut cont de nedepunerea probelor solicitate, desi acestea erau concludente si culmea, am demonstrat ca partea adversa isi construia apararea pe un text legal, abrogat de peste 5 ani. Degeaba, tot nu am avut castig de cauza.Asadar, cu parere de rau, pana la a tine cu adevarat balanta in mana, justitia din Romania mai are mult!
Nu cunosc situatia din cadrul D.N.A.-ului pentru care se impart romanii in 2 tabere, dar eu vorbesc despre cele intampinate de mine personal si ca mine mai sunt.

 

Matale vorbesti de sistemul din subordinea lu' Tudorel Toader.

Aici e vorba de parchete, respectiv de procurori. Procurorii nu judeca, nu dau verdicte, doar aduna (procura, de-aia le zice procurori) probe si le inainteaza instantelor. E vorba de plangeri penale de toate soiurile (hotii, crime, violuri, accidente rutiere etc.) de la cetateni, de la institutii, firme private. DNA-ul se ocupa cu coruptia la nivel inalt, de la director, la cel mai inalt demnitar al statului.
In general judecatoriile si tribunalele sunt corupte, acolo avem Costinii, Stanoi, Mustati, Terceni si alte poame. De aceea iti gasesti greu dreptatea. Sunt si complete de judecatori cinstiti, in general cu judecatori tineri, dar batranii au deja apucaturi comuniste si sunt harsiti in rele. Pana n-or pleca astia sau nu i-o lega DNA-ul pe toti, dreptatea va umbla cu capu' spart. De ce crezi ca Tudorel Toader nu-i sufera pe astia 3 (DNA, PG, DIICOT)?
Cat despre CSM, CCR acolo sunt adunaturi de peste tot, in general numiti politic. Si unde-si baga politicul coada, e jale!


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor