Haideti sa il ingropam pe Lazar!

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 08:05
14252 citiri

Moralitatea se intoarce in Romania. Sa il ingropam pe Lazar, sa vedem daca invie. Sa facem o lustratie care sa inceapa si sa se termine cu el.

Daniel Morar returneaza un premiu GDS. Uita ca face parte, pe bani multi de tot, dintr-o Curte Constitutionala care ia decizii in toaleta si care a dezonorat aceasta institutie.

Cat am mai crezut in acest erou justitiar. Este nemultumit in schimb de Lazar. Colegialitatea cu Dorneanu si cu Lazaroiu, cel care nu se da dus de acolo desi i-a expirat mandatul, nu il deranjeaza. Deloc. Amandoi au fost propusi acolo de Traian Basescu.

Cutare si cutare fost detinut politic se aliaza cu lucratorul pentru Securitate Voiculescu, care si-a turnat familia tot la Securitate, ca sa denunte abuzurile lui Lazar. Altul se suspenda din GDS, care i-a dat un premiu lui Lazar, ultimul bastion al independentei Justitiei.

Da, om curajos si cu principii, a demisionat temporar din acel GDS in care a fost printre fondatori Silviu Brucan, venit pe tanc de la Moscova, ultimul supravietuitor al generatiei de criminali stalinisti. Dansul nu a fost deranjat pana astazi, cand ar vrea sa il ingroape pe Lazar.

Sunt sustinuti de EVZ, ziarul care aduce, constant, laude, fostilor generali de Securitate care erau "patrioti" si merita respectati. Si de PSD, partidul fondat de Ion Iliescu, de care nu s-au dezis niciodata. Si care se sterge prin partile esentiale cu imaginea fostilor detinuti politici. Sprijiniti de jalnicul sef al (fostului) PNTcd, distrus iremediabil de catre ciracii fostilor securisti.

Varf de lance sunt fostele slugi ale lui Vadim, o sluga sinistra a lui Ceausescu, sef al unui partid plin de fosti ofiteri de securitate. Adevarati tortionari. Lingaul si-a lasat urmasii pe maini bune, iar el a fost inmormantat cu onoruri de stat.

Ca si Adrian Paunescu. Dar noi sa il ingropam pe "tortionarul" Lazar.

Si o nota culturala, de amuzament amar. Fostul disident si poet Mircea Dinescu, ajuns intre timp circar bucatar platit de stat sa ne faca de ras prin toata lumea si servitor pe bani multi al PSD, se hahaie, tamp, de Iohannis ca scrie carti. El a abandonat de mult aceasta cariera, se castiga mai bine din prostitutie politica.

Altfel, Dragnea este bine si a propus un impostor cu studii facute pe genunchi ca ministru al Justitiei. Pe cel care urla in Parlament sa fie declarat regele Mihai persona non-grata.

Slugarnicul Tudorel a aflat ca o carpa de sters pe jos este usor de inlocuit. Indiferent cate servicii a adus, mereu se va gasi unul si mai netrebnic.

Vreti sa pariem ce far al moralitatii va propune PSD ca procuror general, dupa ce il ingroapa "anticomunistii", brusc treziti din somn, pe Lazar?

Un proces al lui Augustin Lazar, comentat in direct la Antena3 de "maestrul" Cristoiu, in care acuzator sa fie Voiculescu, judecator Iliescu, si calau Codrin Stefanescu, iata, in sfarsit, procesul comunismului. Punctul 8 de la Timisoara. Varianta tovaraseasca. Au castigat, pana la urma.

Aici suntem. Noapte buna!

Text publicat si pe Marginalia.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...