Lazar ii raspunde lui Toader: Exploateaza o eroare de grefa. E manipulare prin distorsionarea adevarului

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 21:06
6306 citiri
Lazar ii raspunde lui Toader: Exploateaza o eroare de grefa. E manipulare prin distorsionarea adevarului
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Procurorul general Augustin Lazar explica faptul ca ordonanta de clasare a dosarului a fost semnata de alt procuror si ca ministrul Justitiei exploateaza o eroare de grefa din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevarului si pentru o folosi drept motiv de revocare.

"Am aflat abia dupa o saptamana de suspans ca ordonanta de clasare invocata de ministrul justitiei nu a fost emisa, confirmata sau verificata de subsemnatul in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lasat sa se inteleaga, enumerand-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevarului.

Ministrul justitiei exploateaza o eroare de grefa survenita in martie 2016, facuta cu ocazia selectarii lucrarilor necesare pentru procedura de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in mesajul transmis de procurorul general Augustin Lazar, drept raspuns la informarea pe care a transmis-o Toader.

Citeste si Toader a prezentat detalii despre candidatura lui Lazar si cere voie CSM sa publice documentele din dosar

Lazar mai explica faptul ca, efectuand copii dupa documente redactate de Augustin Lazar, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de numele de familie, ordonanta emisa de procurorul Cristian A. Lazar din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Aceasta ordonanta de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competentei la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care Augustin Lazar l-a repartizat, spre solutionare, unui procuror.

"Copiile mai multor lucrari au fost introduse intr-un plic si depuse impreuna cu proiectul de management la Ministerul Justitiei, unde eroarea a fost observata si inlaturata. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii in perioada 4 - 21 aprilie 2016, fiind pus in dezbatere publica, perioada in care s-au efectuat verificari asupra candidatului, asa cum s-a dispus prin Hotararea Sectiei pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016.

Printr-o adresa emisa, Consiliul Superior al Magistraturii ne-a comunicat ca aceasta ordonanta de clasare, apartinand altui procuror, nu s-a aflat in dosarul de candidatura. De altfel, documentul care poarta numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea rationamentului juridic al candidatului", mai spune Lazar.

Lazar ii mai raspunde lui Toader si in privinta evaluarii sale profesionale pentru perioada 2011-2013.

"Din consultarea actelor aflate la lucrarea in cauza, a rezultat ca evaluarea a vizat activitatea pe care am desfasurat-o in calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2011 - 31.12.2012 si de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2012 - 31.12.2013, cand aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. (...)

Data fiind situatia de incompatibilitate in care m-am aflat cu ocazia efectuarii evaluarii pentru activitatea profesionala desfasurata in perioada 2011 - 2013 cand aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia potrivit disp. art. 25 alin. 1 lit. b din Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificarile si completarile intrate in vigoare pana la data de 31.12.2015, raportul de evaluare pentru perioada 2011 - 2013 a fost intocmit de ceilalti doi membri ai comisiei de evaluare mentionate in art. 25 alin. 6 din regulamentul amintit precum si de membrul supleant al aceleiasi comisii", mai arata Lazar.

Procurorul general mai precizeaza ca, asa cum rezulta din Hotararea Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258 din 21 aprilie 2016, s-a constatat ca au fost parcurse toate etapele prevazute de Regulamentul privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, numirea judecatorilor si procurorilor in alte functii de conducere, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Augustin Lazar Tudorel Toader ordonanta , #procuror general