Patru procurori isi doresc functia de procuror general. Cine sunt contracandidatii lui Lazar

Joi, 28 Martie 2019, ora 15:13
6783 citiri
Patru procurori isi doresc functia de procuror general. Cine sunt contracandidatii lui Lazar
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Fostul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu (foto), si fosta adjuncta a procurorului general, Daniela Scutea, si-au depus candidatura pentru a ocupa functia de procuror general al Romaniei, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Pentru acest post mai candideaza actualul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorul DIICOT Marian Drilea.

Daniel Horodniceanu s-a inscris si la selectia pentru procurorul european din partea Romaniei, insa interviul a fost amanat de ministrul Justitiei, care a fost in concediu, "pentru o data care va fi anuntata ulterior".

Daniel Horodniceanu a fost sef al DIICOT in perioada 2013-2018 si a candidat si pentru un al doilea mandat la conducerea structurii de parchet, dar ministrul Tudorel Toader l-a nominalizat pe procurorul Felix Banila, propunere acceptata de presedinte.

Gabriela Scutea este procuror la Parchetul Curtii de Apel Brasov si a fost procuror general adjunct al Romaniei (2006-2013), in perioada in care Laura Codruta Kovesi conducea Parchetul General. A ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Scutea a candidat si pentru sefia DNA, in 2018, dar ministrul Tudorel Toader a nominalizat-o pentru aceasta functie pe Adina Florea, propunere respinsa de presedinte.

Ce urmeaza

Lista persoanelor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviului se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, in 29 martie.

Candidatii participanti la selectie vor sustine, in perioada 3-4 aprilie, un interviu cu ministrul Justitiei.

#Daniel Horodniceanu procuror general, #Gabriela Scutea procuror general, #Marian Drilea procuror general, #Augustin Lazar procuror general , #procuror general