Reactii de la Putere dupa cererea de revocare a lui Lazar: Presedintele ar trebui sa-l revoce

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 19:31
7006 citiri
Reactii de la Putere dupa cererea de revocare a lui Lazar: Presedintele ar trebui sa-l revoce
Foto: Arhiva Facebook/ Augustin Lazar

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa il revoce pe Procurorul General, Augustin Lazar, dupa ce ministrul Justitiei a anuntat ca declanseaza procedura legala in acest sens.

"Urmand procedura, cu avizul CSM, in mod normal Presedintele ar trebui sa il revoce pe Procurorul General. Dl Lazar a incalcat foarte multe chestiuni, de la planul de management pana la incalcari ale legii si asa mai departe", a declarat Florin Iordache, miercuri.

Social-democratul a adaugat ca evaluarea prezentata de ministrul Justitiei a fost "bine documentata si argumentata".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri, ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.

"Concluzia este aceea a necesitatii de revenire la normalitate. Asta inseamna cunoasterea si respectarea competentelor constitutionale, legale si in acelasi timp o interpretare si aplicare a legii in baza principiului loialitatii constitutionale. Loialitatea e definita foarte coerent si frumos printr-o bogata jurisprudenta a CCR. Sigur ca mai exista o concluzie.

Aceea de a ramane in limitele, nu numai a competentelor si loialitatii, ci si a bunei cuviinte. Prin urmare, consideram ca actele si faptele enumerate in raport, de netolerat in statul de drept, demostreaza ca activitatea lui Augustin Lazar contravine obligatiilor legale. In aceste conditii nu se mai poate sustine ocuparea functiei de conducere din cadrul Ministerului Public", a anuntat, miercuri seara, ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a declarat ca Augustin Lazar trebuie revocat de la conducerea Parchetului General.

"Declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar. Solicitarea va fi transmisa in seara asta catre procurorii CSM in vederea analizei si elaborarii avizului consultativ, precum si Presedintelui Romaniei pentru a decide competentele legale ce ii revin", a mai spus Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Toader revocare procuror general, #revocare Augustin Lazar, #reactii putere revocare Lazar , #procuror general