Lazar a primit premiul Speranta din partea Societatii Timisoara: Nimeni nu va putea spune ca am transmis un Minister Public supus politic

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 20:21
3857 citiri
Lazar a primit premiul Speranta din partea Societatii Timisoara: Nimeni nu va putea spune ca am transmis un Minister Public supus politic

Procurorul general, Augustin Lazar, a primit, luni, premiul "Speranta" al Societatii Timisoara pentru activitatea din anul 2018, el spunand ca lasa in urma sa un Minister Public care nu este supus politicului. "Transmit tinerei generatii de procurori acest premiu impreuna cu un Minister Public independent", a spus el.

Augustin Lazar a apreciat ca acelasi premiu "Speranta", al Societatii Timisoara, care a fost inmanat de-a lungul timpului unor personalitati sau institutii importante, onoreaza magistratii procurori si ii obliga sa isi indeplineasca rolul de a "reprezenta in activitatea judiciara interesele generale ale societatii, de a apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor".

Lazar a spus ca atunci cand a preluat mandatul de procuror general si-a asumat ca va solutiona mai multe dosare importante.

"In urma cu trei ani, cand am fost numit procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, mi-am asumat public ca prioritate strategica, prin proiectul de management, solutionarea asa-numitelor dosare istorice, reprezentand acele cauze vizand clarificarea unor aspecte esentiale privind istoria recenta a Romaniei", a afirmat Lazar.

El a enumerat cateva dintre aceste dosare, printre care dosarul "Gheorghe Ursu", dosarul "Mineriadei 1990", iar in aprilie 2019 Sectia Parchetelor Militare de pe langa ICCJ a finalizat rechizitoriul in dosarul Revolutiei.

Augustin Lazar anunta ca Dosarul Revolutiei a fost trimis in judecata: Prezint public scuze pentru durata excesiva a anchetei penale

"Solutiile emise sunt dovada de respect fata de memoria eroilor din Decembrie 1989 si in egala masura, dovezi de responsabilitate pentru educatia generatiilor tinere. Printre procurorii care au contribuit la solutionarea acestor dosare au fost si procurori din Timisoara, care au dat solutii temeinice. Ceea ce s-a solutionat la Timisoara nu contravine in niciun mod in solutia privind dosarul Revolutiei", a apreciat Augustin Lazar.

Procurorul general a transmis si un mesaj la final de mandat, pentru tanara generatie.

"La finalul mandatului de procuror general am un mesaj pentru tanara generatie. Transmit tinerei generatii de procurori acest premiu impreuna cu un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune ca am transmis un Minister Public supus politic, dimpotriva. Acesta va fi un standard care impreuna cu Premiul Speranta va fi standardul european pentru ceea ce este de facut mai departe", a afirmat Augustin Lazar.

Augustin Lazar a subliniat ca primeste aceasta distinctie pentru tanara generatie de magistrati procurori, "care va avea Premiul Speranta in cultura institutionala si in vitrina Ministerului Public, cat timp va exista Ministerul Public in Romania drept standard european al independentei Justitiei".

Augustin Lazar le-a mai transmis colegilor procurori sa continue proiectele incepute in mandatul sau, pentru a intari independenta magistratilor procurori.

Societatea Timisoara i-a acordat, luni, procurorului general, Augustin Lazar, premiul "Speranta". Anul trecut, acest premiu i-a fost acordat Laurei Codruta Kovesi, care la acea vreme ocupa postul de procuror-sef al DNA.

Augustin Lazar nu a putut fi prezent la finalul lunii martie, atunci cand Societatea Timisoara a organizat o ceremonie de acordare a premiilor pe anul 2018, astfel ca luni a fost organizata o noua ceremonie pentru a-i inmana acestuia, in cadru oficial, distinctia.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, duminica, Societatea Timisoara pentru premiul acordat procurorului general, Augustin Lazar, spunand despre acesta ca "a calcat in picioare cele mai elementare drepturi ale luptatorilor anticomunisti din perioada anilor '80".

Citeste si De ce vrea Tariceanu capul lui Augustin Lazar

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: NEWS.RO