Ce spune Augustin Lazar dupa vizita lui Toader: N-a avut curaj sa vorbeasca cu mine. Nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 21 Februarie 2019, ora 13:34
10592 citiri
Ce spune Augustin Lazar dupa vizita lui Toader: N-a avut curaj sa vorbeasca cu mine. Nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie!

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, l-a criticat dur pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a venit la Parchetul General pentru a se intalni cu Elena Iordache, cea care conduce Asociatia Procurorilor din Romania (APR).

In plus, la plecare, Toader a anuntat ca a demarat procedura pentru numirea unui nou procuror general.

Potrivit lui Augustin Lazar, Elena Iordache are probleme de reprezentativitate pentru a conduce APR, dupa indepartarea fostului lider al asociatiei, procurorul Bogdan Gabor.

Detalii despre situatia din APR in articolul: Elena Iordache, laudata de Tudorel Toader, a fost aleasa sefa a Asociatiei Procurorilor din Romania

"Procurorul general nu mananca oameni", "Nu a avut curaj sa vorbeasca cu mine", "Eu am primit in birou pe oricine a venit la Parchetul General", "institutiile trebuie sa coopereze loial", "a venit tiptil aici si nu a avut curajul sa ia legatura cu procurorul general", a reactionat Lazar.

"A venit sa starneasca intrigi"

"Ministrul Justitiei nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie. El trebuia sa vina in aceasta institutie si sa ia legatura cu conducatorul institutiei, nu sa vina tiptil, tiptil la un procuror", a acuzat Lazar.

Acesta a explicat ca Elena Iordahe are o problema de reprezantivitate in cadrul APR.

"Acel procuror trebuie sa-si clarifice problema de legitimitate, de reprezentativitate. Asta se face printr-o adunare, nu printr-o combinatie obscura. Acum ne dam seama clar ca informatia zilei era ca Sectia pentru procurori din CSM a convocat adunarile generale ale procurorilor din intreaga tara. Atunci, era nevoie de o alta actiune care sa acopere acesta informatie. CSM este garantul independentei Justitiei", a subliniat procurorul general.

"A esuat in procedurile ilegale pe care le-a facut"

Lazar a criticat si faptul ca Toader a anuntat la Parchetul General ca demareaza procedura pentru numirea unui nou procuror general: anuntul trebuia facut la Ministerul Justitiei.

"Domnul ministru tocmai a recunoscut ca a esuat in procedurile ilegale pe care le-a facut. El tocmai a recunoscut ca trebuia, in mod legal, sa inceapa procedura de numire a unui nou procuror. In acest moment nu exista o procedura legala, o procedura serioasa", a mai declarat Augustin Lazar.

"Informatia zilei nu era ca ministrul Justitiei a venit tiptil, nu, nu a avut curajul sa ia legatura cu procurorul general. Informatia era ca magistratii din tara au fost convocati sa-si dea cu parerea cu privire la un act normativ suspect de neconstitutionalitate.

OUG va bloca activitatea Ministerului Public, spre bucuria unora", a conchis Lazar.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...