Ce spune Augustin Lazar dupa vizita lui Toader: N-a avut curaj sa vorbeasca cu mine. Nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 21 Februarie 2019, ora 13:34
10668 citiri
Ce spune Augustin Lazar dupa vizita lui Toader: N-a avut curaj sa vorbeasca cu mine. Nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie!
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, l-a criticat dur pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a venit la Parchetul General pentru a se intalni cu Elena Iordache, cea care conduce Asociatia Procurorilor din Romania (APR).

In plus, la plecare, Toader a anuntat ca a demarat procedura pentru numirea unui nou procuror general.

Potrivit lui Augustin Lazar, Elena Iordache are probleme de reprezentativitate pentru a conduce APR, dupa indepartarea fostului lider al asociatiei, procurorul Bogdan Gabor.

Detalii despre situatia din APR in articolul: Elena Iordache, laudata de Tudorel Toader, a fost aleasa sefa a Asociatiei Procurorilor din Romania

"Procurorul general nu mananca oameni", "Nu a avut curaj sa vorbeasca cu mine", "Eu am primit in birou pe oricine a venit la Parchetul General", "institutiile trebuie sa coopereze loial", "a venit tiptil aici si nu a avut curajul sa ia legatura cu procurorul general", a reactionat Lazar.

"A venit sa starneasca intrigi"

"Ministrul Justitiei nu poate veni sa starneasca intrigi intr-o institutie. El trebuia sa vina in aceasta institutie si sa ia legatura cu conducatorul institutiei, nu sa vina tiptil, tiptil la un procuror", a acuzat Lazar.

Acesta a explicat ca Elena Iordahe are o problema de reprezantivitate in cadrul APR.

"Acel procuror trebuie sa-si clarifice problema de legitimitate, de reprezentativitate. Asta se face printr-o adunare, nu printr-o combinatie obscura. Acum ne dam seama clar ca informatia zilei era ca Sectia pentru procurori din CSM a convocat adunarile generale ale procurorilor din intreaga tara. Atunci, era nevoie de o alta actiune care sa acopere acesta informatie. CSM este garantul independentei Justitiei", a subliniat procurorul general.

"A esuat in procedurile ilegale pe care le-a facut"

Lazar a criticat si faptul ca Toader a anuntat la Parchetul General ca demareaza procedura pentru numirea unui nou procuror general: anuntul trebuia facut la Ministerul Justitiei.

"Domnul ministru tocmai a recunoscut ca a esuat in procedurile ilegale pe care le-a facut. El tocmai a recunoscut ca trebuia, in mod legal, sa inceapa procedura de numire a unui nou procuror. In acest moment nu exista o procedura legala, o procedura serioasa", a mai declarat Augustin Lazar.

"Informatia zilei nu era ca ministrul Justitiei a venit tiptil, nu, nu a avut curajul sa ia legatura cu procurorul general. Informatia era ca magistratii din tara au fost convocati sa-si dea cu parerea cu privire la un act normativ suspect de neconstitutionalitate.

OUG va bloca activitatea Ministerului Public, spre bucuria unora", a conchis Lazar.

Quarterly Report - Editia 4

Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și despre șansele actualului secretar general adjunct al NATO. În...
Traian Băsescu, despre dosarul lui Coldea: ”Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate / Să facă pușcărie”
Traian Băsescu, despre dosarul lui Coldea: ”Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate / Să facă pușcărie”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit duminică seară despre cazul foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, care au fost puși sub acuzare de DNA pentru trafic de...
#Augustin Lazar declaratii Toader, #lazar Elena Iordache, #Elena IOradche APR , #Tudorel Toader