Mutare neașteptată pentru afacerile lui Putin: Aur de 500 de milioane de dolari inundă o țară aflată la 3.600 de kilometri

Vineri, 05 Mai 2023, ora 01:22
5768 citiri
Mutare neașteptată pentru afacerile lui Putin: Aur de 500 de milioane de dolari inundă o țară aflată la 3.600 de kilometri
Aurul lui Putin a ajuns masiv în Emiratele Arabe Unite FOTO: Business Insider

După invadarea Ucrainei de către Putin în 2022, Uniunea Europeană a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea mașinii de război. Acum, aurul Rusiei a inundat o țară mică, Emiratele Arabe Unite, lingouri în valoare de 500 de milioane de dolari, dar și alte două state, Turcia și Hong Kong.

Companiile cheie occidentale au renunțat la lingourile rusești pe fondul sancțiunilor Uniunii Europene, direcționându-se spre alți furnizori, potrivit Business Insider.

Grupul G7 al celor mai bogate țări din lume și Uniunea Europeană au interzis anul trecut importurile de aur rusești și au împiedicat companiile cu sediul în aceste țări să-l comercializeze.

Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO

Și având în vedere că Rusia singură nu poate absorbi aurul în valoare de 20 de miliarde de dolari, pe care îl extrage pe an, jucătorii mai mici au trecut de atunci pentru a acoperi golurile care au fost umplute cândva de cumpărători precum JPMorgan din Statele Unite și HSBC din Marea Britanie.

Datele vamale de la ImportGenius citate de Bloomberg arată că, în șase luni până în august 2022, mărfurile rusești au fost redirecționate către țări fără aceleași restricții ca ale Occidentului.

Comercianții din țări precum Emiratele Arabe Unite, Hong Kong și Turcia au încă voie să cumpere aur rusesc, deoarece nu intră sub nicio sancțiune internațională.

Putin primește o lovitură de la NATO: O țară vecină cu Rusia își face bază americană pe teritoriul său

De exemplu, VPower Finance Security din Hong Kong, care transferă numerar și aur pentru băncile chineze, a intervenit ca un nou jucător, gestionând peste 300 de milioane de dolari din aur rusesc din martie până în august 2022, potrivit Bloomberg.

Și Emiratele Arabe Unite, la rândul lor, au cumpărat de peste 500 de milioane de dolari din metalul galben, care a ajuns pe țărmurile sale în aceeași perioadă. Cei mai mulți dintre acești comercianți, conform raportului, au sediul în Dubai, cum ar fi Paloma Precious DMCC, care a importat 109 milioane de dolari.

Între timp, Turcia a importat aur de aproximativ 305 de milioane de dolari din Rusia, care a trecut prin aeroportul său din Istanbul în perioada de șase luni, arată datele ImportGenius.

Cu toate acestea, este probabil că Rusia încă se luptă să atingă nivelurile de dinainte de război ale exporturilor de aur. Numai JPMorgan a înregistrat livrări de aur rusești de 1,2 miliarde de dolari doar în primele două luni ale anului 2022, înainte de a renunța după începutul războiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#aur Rusia, #rusia aur tezaur, #exporturi Rusia, #Emiratele Arabe Unite, #Emirate Arabe Unite, #Rusia Turcia, #hong kong, #lingouri aur , #Rusia
Comentarii
Poza lnfatuatul
lnfatuatul
rank 5
Asta ar fi cam a zecea parte din tezaurul furat de rusi României!!!