AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 16:38
3124 citiri
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR acuză UDMR că este parte a celor care și-au bătut joc de români, indiferent de etnie FOTO Facebook/George Simion

Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului extremist intrarea în ECR – grupul Conservatorilor Europeni. Membrii AUR au lansat apelative precum ”trădare” și ”creatură hidoasă, șovină”.

Ultima ieșire a unui lider AUR la adresa UDMR îi aparține vicepreședintelui Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș și candidat la Primăria Brașov.

Kelemen Hunor, alături de întreaga lui gașcă de la UDMR, a răspuns mereu la comenzi străine României. Europarlamentarii trimiși de UDMR au fost mai preocupați să apere în Europa interesele altor state, nu pe cele ale României. PSD, PNL și USR au acceptat acest joc la dublu al UDMR-ului și al lui Kelemen Hunor. Au tăcut în mod complice la această trădare a intereselor naționale. Acum le e teamă că îi vom demasca, le e teamă că vom scoate la iveală adevărata lor politică”, a scris el pe o rețea de socializare.

Atacurile la adresa UDMR au apărut după ce AUR a fost lăsat în afara ECR – grupul Conservatorilor Europeni, la ultimele evenimente majore ale acestui grup din care fac parte partidele conduse de premierii Giorgia Meloni (Italia) și Viktor Orban (Ungaria).

Liderii AUR au lipsit de la întâlnirea partidelor ultrapopuliste și de extremă dreaptă din Europa, reunite în weekendul trecut la Madrid, dar și de la conferința dreptei conservatoare, religioase și extremei drepte, organizată pe 16 și 17 aprilie de la Bruxelles.

Potrivit informațiilor G4Media, AUR nu face parte din grupul Conservatorilor Europeni (ECR) din cauza opoziției FIDESZ-ului condus de Viktor Orban, deși a purtat negocieri în acest sens.

AUR e singurul partid parlamentar din România care nu face parte din nici un grup politic la nivel european.

În februarie, când un ministru din Guvernul Ungariei a declarat despre AUR că ”cine este duşmanul maghiarilor, este duşmanul Ungariei”.

”Cine este duşmanul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) este duşmanul Fidesz, iar cine este duşmanul maghiarilor, oriunde în Bazinul Carpatic, este duşmanul Ungariei”, a declarat la Cluj-Napoca János Lázár, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, pentru portalul Maszol.ro, citat de G4Media.

Liderul AUR, George Simion, a declarat pe 12 mai, la evenimentul de lansare a candidaţilor la europarlamentare desfăşurat în Satu Mare, că duşmanul politic în acest judeţ este „o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR”.

„Fraţii noştri maghiari sunt conaţionalii noştri, îi iubim şi îi aşteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetăţenilor maghiari şi în fond şi la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul şi PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care şi-au bătut joc de toţi cetăţenii României, indiferent de etnie, a declarat George Simion.

O săptămână mai târziu, șeful partidului extremist AUR, George Simion, a declarat în cadrul unui miting electoral organizat la Târgu Mureş că nu îşi va cere scuze de la UDMR după discursul de la Satu Mare.

„Am văzut cu toţii ce au transmis liderii corupţi, liderii murdari, liderii UDMR-ului acum câteva zile, în urma discursului pe care l-am avut în judeţul Satu Mare, că instig la ură interetnică şi că îi atac pe fraţii noştri maghiari (…) Nici nu îmi cer scuze, nici nu dezmint, nici nu retractez, nici nu îmi pare rău. Îmi menţin cu tărie afirmaţiile, pentru că ele reprezintă realitatea asta, nu este un discurs al urii, ci este o constatare a stării de fapt în care se află ţara noastră”, a spus Simion pe 18 mai.

Ultimul partid care a avut campanii electorale construite pe mesaje anti-UDMR a fost Partidul România Mare în anii 90-2000.

Speranțe pentru Jocurile Olimpice. Cătălin Chirilă, aur la Europeanul din Ungaria
Speranțe pentru Jocurile Olimpice. Cătălin Chirilă, aur la Europeanul din Ungaria
Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de canoe simplu 1.000 de metri (probă olimpică) la Campionatele Europene de la Szeged, cu mai puțin de două luni...
"Mandat european pentru ultrașii de dreapta români"
"Mandat european pentru ultrașii de dreapta români"
”Este o onoare să fii comparat cu Corneliu Zelea Codreanu”, spune avocata Diana Ivanovici-Șoșoacă, proaspăt aleasă în Parlamentul European. Ea face astfel o declarație ideologică,...
#aur udmr, #aur, #UDMR, #maghiari Romania, #FIDESZ Ungaria, #Viktor Orban, #conservatori europeni , #AUR
  1. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  2. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  3. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  4. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  5. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  6. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  7. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  8. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  9. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  10. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”