Aurul, din ce în ce mai greu de găsit - la cât sunt estimate rezervele. ”Multe zone posibile au fost deja explorate”

Marti, 11 Iunie 2024, ora 08:34
1401 citiri
Aurul, din ce în ce mai greu de găsit - la cât sunt estimate rezervele. ”Multe zone posibile au fost deja explorate”
Preţurile aurului au atins niveluri record în ultimele luni FOTO Pixabay

Industria minieră a aurului se luptă să susţină creşterea producţiei, deoarece depozitele de metal galben devin mai greu de găsit, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

”Am văzut o producţie minieră record în primul trimestru din 2024, cu o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar imaginea de ansamblu este, cred, că producţia minieră a atins, efectiv un platou, în jurul cele din 2016, 2018 şi nu am văzut nicio creştere de atunci”, a spus John Reade, strateg şef de piaţă laWGC.

Potrivit datelor Asociaţiei Internaţionale pentru Comerţ, producţia minelor a crescut cu doar 0,5% în 2023, comparativ cu un an în urmă. În 2022, creşterea a fost de 1,35%, cu un an înainte a fost de 2,7%, în timp ce în 2020, producţia globală de aur a înregistrat prima scădere dintr-un deceniu, scăzând cu 1%.

”Cred că povestea copleşitoare este: după 10 ani de creştere rapidă, din jurul anului 2008, industria minieră se luptă să raporteze o creştere susţinută a producţiei”, a spus Reade.

Noile zăcăminte de aur devin din ce în ce mai greu de găsit în întreaga lume, deoarece multe zone posibile au fost deja explorate, a explicat el.

Exploatarea aurului pe scară largă necesită un capital intensiv şi necesită o explorare şi o dezvoltare semnificativă, fiind nevoie în medie de 10 până la 20 de ani înainte ca o mină să fie gata pentru producţie, potrivit WGC.

Chiar şi în timpul procesului de explorare, probabilitatea ca o descoperire să progreseze în dezvoltarea unei mine este scăzută, doar aproximativ 10% din descoperirile de aur la nivel mondial conţin suficient metal pentru a justifica exploatarea minieră.

Până în prezent, au fost extrase aproximativ 187.000 de tone metrice de aur, majoritatea provenind din China, Africa de Sud şi Australia.

Rezervele de aur care pot fi excavate sunt estimate la aproximativ 57.000 de tone, potrivit United States Geological Survey.

Pe lângă procesul de descoperire, permisele guvernamentale care devin din ce în ce mai greu de asigurat şi care necesită mai mult timp pentru a fi efectuate au făcut mineritul mai dificil, a adăugat Reade.

Obţinerea licenţelor şi a permiselor necesare înainte ca firmele miniere să poată începe operaţiunile poate dura câţiva ani. În plus, multe proiecte miniere sunt planificate pentru zone îndepărtate, care necesită infrastructură, cum ar fi drumuri, energie electrică şi apă, ceea ce duce la costuri suplimentare în construirea acestor mine şi în finanţarea operaţiunilor, a spus Reade.

”Devine din ce în ce mai greu să găseşti aur, să obţii permise, să-l finanţezi şi să-l operezi”, a spus el.

Preţurile aurului iau o pauză după ce au atins niveluri record în ultimele luni, susţinute de cererea puternică, condusă de China. Aurul spot este tranzacţionat în prezent la 2.294,3 USD pe uncie.

Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
Pe măsură ce presiunile legate de productivitate continuă să crească, tot mai mulți angajați încep să adopte inteligența artificială ca mijloc de îmbunătățire a eficienței, conform...
Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
Logitech a anunțat recent lansarea tastaturii wireless ultra-portabile Keys-To-Go 2. Aceasta este compatibilă atât cu dispozitive mobile, cât și cu laptopuri și tablete, oferind o...
#aur, #pret aur, #mine aur exploatare, #metal pretios, #exploatare aur , #pret aur
  1. Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
  2. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  3. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  4. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  5. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  6. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
  7. Google integrează inteligența artificială Gemini în Gmail. Cum îi va ajuta pe utilizatori
  8. Scene erotice pe pagina de Facebook a unei mănăstiri din Bucovina. Hackerii au preluat ”controlul” FOTO +18
  9. Endoscopie acasă, fără durere și gata în doar câteva minute. A apărut roboțelul care pot fi înghițit de pacienți
  10. Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe