George Simion, invitat de Cristian Diaconescu la o ședință a liderilor de filiale din PMP: „Datoria mea este să aduc variante pe masă”

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 07:56
5151 citiri
George Simion, invitat de Cristian Diaconescu la o ședință a liderilor de filiale din PMP: „Datoria mea este să aduc variante pe masă”
Co-președintele AUR, George Simion, a participat la o ședință a liderulor de filiale PMP FOTO Facebook/George Simion

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seară, pe liderul AUR, George Simion, la o şedinţă cu liderii de filiale, iar acesta le-a propus o fuziune sau o alianţă cu AUR. Liderul AUR le-a promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar.

Potrivit G4Media, George Simion a participat, joi seară, la şedinţa Colegiului Naţional al PMP, la invitaţia lui Cristian Diaconescu.

Simion a propus o fuziune sau o alianţă între cele două formaţiuni politice, promiţând PMP că va avea grup parlamentar.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferaţi la PMP în acest sens.

”Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului preşedinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide (...) Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianţă, fie într-o viitoare fuziune”, a declarat George Simion în cadrul şedinţei.

”Şi eu exclud fuziune, sub preşedinţia mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce priveşte cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de preşedinte este să aduc variante pe masă (...) Am două lucruri să vă spun, AUR negociază numai cu mine şi cu o echipă pe care eu aş desemna-o. Evident într-o echipă, noi ne consultăm. Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcţiona”, a declarat, la rândul său, Cristian Diaconescu.

Oferta preşedintelui PMP către filiale vine în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcţie cu Eugen Tomac.

Citește și:
Cum au ajuns românii atât de împăciuitori cu Rusia?
Cum au ajuns românii atât de împăciuitori cu Rusia?
De ce mulți români nu știu că Rusia este inamicul României? Pentru că românii nu-și cunosc istoria? Sau poate că, pur și simplu, frica de război îi face să pună pacea mai presus de...
S-a scumpit gramul de aur. Creștere cu peste 5 lei în câteva zile
S-a scumpit gramul de aur. Creștere cu peste 5 lei în câteva zile
Gramul de aur s-a scumpit luni, 20 martie, cu 5,7911 lei (+2,01%), fiind cotat la 292,9991 lei, faţă de 287,2080 lei vineri. Pe plan extern, cotaţia aurului, propulsată de îngrijorările...
#aur, #George Simion, #Cristian Diaconescu, #PMP, #Eugen Tomac , #Stiri George Simion