Haos intern în AUR după ce George Simion a participat la ședința PMP. Liderul formațiunii declară că-i va „scuipa pe trădători”

Luni, 21 Februarie 2022, ora 22:49
7650 citiri
Haos intern în AUR după ce George Simion a participat la ședința PMP. Liderul formațiunii declară că-i va „scuipa pe trădători”
La suprafață liderii AUR susțin că nu există conflicte interne FOTO Facebook / Rodica Boancă

Un nou scandal a izbucnit în interiorul AUR după ce co-președintele formațiunii George Simion a participat joia trecută la o ședință a Colegiului Național PMP convocată de Cristian Diaconescu.

Deși la întâlnire s-a vorbit despre 14 parlamentari AUR care ar fi urmat să intre în PMP, Simion a scris ulterior pe Facebook că „scuipă” pe „trădători”.

Conform unor înregistrări publicate de G4Media.ro, George Simion a participat joia trecută la ședința PMP în care Cristian Diaconescu a vorbit despre varianta în care 14 parlamentari AUR ar urma să se înscrie în PMP astfel încât formațiunea să poată forma un grup în Parlament. George Simion nu a confirmat cele spuse de Diaconescu, dar nici nu a infirmat și a adăugat că colaborarea dintre AUR și PMP va merge spre o fuziune sau alianță.

Surse din AUR au declarat pentru Ziare.com că George Simion își dorește să conducă partidul de capul său, fără să dea explicații în partid, motiv pentru care mulți membri s-au trezit surprinși de unele decizii ale lui Simion.

”E clar că George Simion vrea să conducă de capul său, să nu mai dea explicații în partid. Spre exemplu, zilele acestea a negociat ba cu Cristian Diaconescu de la PMP, ba cu Ludovic Orban de la Forța Dreptei, însă fără să ne anunțe. Noi am aflat din presă că unii parlamentari AUR ar putea trece la PMP. Cine e nebun să facă asta? George nu știe și nu vrea să lucreze în echipă. El vrea ca AUR să însemne de fapt George Simion”, susține unul dintre parlamentarii AUR pentru Ziare.com.

„Nu trebuie acceptate trădări”

Atitudinea lui George Simion s-a schimbat drastic câteva zile mai târziu, când, într-un mesaj pe Facebook, acesta și-a îndemnat susținătorii dar și pe ceilalți membri de partid să-i „scuipe„ pe parlamentarii „trădători” din AUR care vor dori să se înscrie în PMP.

„Dacă există vreun parlamentar AUR care să meargă spre PMP sau alt partid tip balama, o să vă rog să îi găsiți și să îi scuipați. O să fac același lucru. Nu trebuie acceptate trădări, nu trebuie acceptați traseiști”, a scris acesta într-un mesaj pe Facebook. Anterior, acesta a mai publicat un mesaj acid în care a afirmat că „AUR se aliază doar cu românii. Nu vom face niciodată alianță cu Băsescu. Închideți televizoarele”.

Simion s-a certat apoi pe Facebook și cu un parlamentar din propriul partid - Rodica Boancă, dând de înțeles că aceasta și-a făcut bagajele pentru a intra în PMP. Concret, Boancă a publicat un mesaj în care a dezmințit o informație apărută pe surse cum că aceasta și-ar da demisia din AUR. „Recunosc faptul că, m-am supărat rău în legătură cu situația legată de PMP, pentru că eu detest până la scârbă tot ce înseamnă Băsescu și toată șleahta care a vândut țara mea. (...) Dar de aici până a gândi că aș pleca eu din AUR spre alt partid e de râs!”, a afirmat aceasta.

Cu toate astea, într-un comentariu la postarea senatoarei AUR, George Simion o acuză pe aceasta că în urmă cu câteva zile amenința că vrea să își dea demisia și că nu vrea să mai audă de liderul partidului.

Conflict între Claudiu Târziu și George Simion

O situație tensionată s-a creat și între co-președintele AUR Claudiu Târziu și George Simion după ce primul s-a declarat „jignit de moarte” de o afirmație a lui Simion.

„Slavă Domnului, pînă azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vînd pe cineva. Pînă azi, cînd un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vîndut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister! Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu, pe Facebook.

Reacția vine după ce în presă a apărut informația că Claudiu Târziu este puternic în dezacord cu întâlnirea lui George Simion cu reprezentanții PMP. Ulterior, Simion a afirmat pe Facebook că se află în relații bune cu celălalt co-președinte și i-a mulțumit că nu l-a trădat.

„Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!”, a notat Simion.

Citește și:
Cum au ajuns românii atât de împăciuitori cu Rusia?
Cum au ajuns românii atât de împăciuitori cu Rusia?
De ce mulți români nu știu că Rusia este inamicul României? Pentru că românii nu-și cunosc istoria? Sau poate că, pur și simplu, frica de război îi face să pună pacea mai presus de...
S-a scumpit gramul de aur. Creștere cu peste 5 lei în câteva zile
S-a scumpit gramul de aur. Creștere cu peste 5 lei în câteva zile
Gramul de aur s-a scumpit luni, 20 martie, cu 5,7911 lei (+2,01%), fiind cotat la 292,9991 lei, faţă de 287,2080 lei vineri. Pe plan extern, cotaţia aurului, propulsată de îngrijorările...
#aur, #George Simion AUR, #claudiu tarziu aur, #tensiuni aur, #partidul AUR , #Stiri George Simion