Ministrul Fondurilor Europene a demisionat

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 11:48
15484 citiri
Ministrul Fondurilor Europene a demisionat

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, si-a depus luni dimineata demisia din functia detinuta in Guvernul Dacian Ciolos, transmit televiziunile de stiri.

Aceasta este a doua demisie din cabinetul lui Ciolos, la 11 zile dupa demisia ministrului Muncii, Ana Costea.

"La solicitarea domnului prim-ministru, imi depun demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene.

Am acceptat sa fac parte din aceasta echipa guvernamentala cu gandul ca voi reusi sa introduc o noua abordare si un nou tip de management in acest important domeniu al fondurilor europene", a transmis Raducu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Ministrul Muncii a demisionat

In continuare, aceasta a prezentat prioritatile pe care si le-a propus la acceptarea mandatului si pe care le-a urmat in perioada petrecuta in functia de ministru.

"Mi-am dorit ca pe baza experientei acumulate in peste 20 de ani de gestionare a programelor si proiectelor europene, si avand in vedere schimbarile dorite de societate, sa ajut la intarirea capacitatii administrative a ministerului si la dezvoltarea unei institutii europene, capabile sa asigure coordonarea si implementarea programelor, corelarea lor cu politicile europene, cu nevoile si programele nationale, contribuind totodata la pregatirea Romaniei pentru Presedintia Consiliului UE in 2019.

Totusi, avand in vedere nemultumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, imi depun demisia din functia de ministru al fondurilor europene", a completat Aura Raducu.

Ce spune Ciolos despre posibila remaniere a Guvernului

De asemenea, premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia acesteia: "Am acceptat demisia doamnei ministru Aura Carmen Raducu. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de ministru al Fondurilor Europene".

Bat clopote de remaniere: Ce ministri ar putea fi schimbati de premierul Dacian Ciolos (Surse)

De altfel, inca din luna ianuarie presa a scris ca prim-ministrul vrea sa o schimbe din functie pe Aura Raducu, pentru lipsa de rezultate privind imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Guvernul Ciolos: Aura Raducu, expert al BERD, propusa ca ministru al Fondurilor Europene

In varsta de 60 de ani, Aura Raducu este absolventa de chimie industriala si a fost a detinut functii in cadrul Comisiei Europene - pe politici regionale -, si BERD.

F.N.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...