Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 14:47
2412 citiri
Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO
Deputatul și-a luat concediu cu plată de la Parlament până pe 19 octombrie FOTO Facebook / Aurel Bălășoiu

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat miercuri, 5 octombrie, că a inițiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu.

Petiţia online, intitulată ”Deputatul Aurel Bălăşoiu trebuie să plece imediat din Parlamentul României”, a adunat, până miercuri după-amiază, aproape 400 de semnături.

”Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracţiunea de viol şi acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îţi imaginezi legat de un parlamentar. Este o infracţiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinţi un model pentru cetăţeni. Nu este cazul deputatului Bălăşoiu”, se arată în petiţia lansată de Alina Gorghiu.

Aceasta subliniază că un membru al Parlamentului nu poate fi implicat într-un dosar de viol.

”O astfel de acuzaţie nu poate să planeze asupra unui demnitar public. La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Camerei Deputaţilor. În calitate de preşedinte al Senatului României, cer demisia imediată din Parlamentul României a deputatului Aurel Bălăşoiu!”, subliniază Gorghiu.

Petiția a fost inițiată după ce, cu o zi înainte, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al comunei argeşene Rociu, funcţie câştigată, anul trecut, de către fiul său. Bălăşoiu este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

#aurel balasoiu, #scandal sexual, #petitie, #demisie Parlament, #Alina Gorghiu PNL , #stiri Alina Gorghiu